Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Cadaver dog – Livet med dobermann

Cadaver dog

Man hittar rätt mycket när man söker på cadaver dog på google.com. Bland annat så hittade jag den här boken; Cadaver Dog Handbook: Forensic Training and Tactics for the Recovery of Human Remains. Går att köpa här på Amazon.com. (Kanske något man kan be jultomten om?) Här finns även historien om Zeus, en vovve med egen pistol(?) som letade efter lik.
.
Söker man på google.se och liksök så är det ju jag och Lina som dyker upp. Hehe! Men det finns även lite annan info. En fråga om hur liksök i vatten går till, besvarad av Lennart på HundCampus. (Alltså inget jag inte hört förut.) Lite läsning från finska polisen.
.
Ja, det är vad jag roar mig med en söndasgkväll. Varvar det med att träna Lina på likdoft på banan här i vardagsrummet. Det senare går väldigt bra. Tränade lite liksök ute med lilla Lina i dag också. Det gick skitdåligt! Däremot så tog Magnus lite bilder så man kan se hur det ser ut när vi tränade här.
Bloggtoppen.se Husdjuronline counter Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Cadaver dog”

  1. Anki writes:

    Vilken härlig bild när Lina och du lägger upp söket!*s
    jag har hört talas om liksök i vatten, men det är väl inte så många hundar som är utbildade på detta. Kanske något för Lina? //Anki

  2. Hej Anki!

    Om jag får till att vi letar lik på land så är jag mer än nöjd. Det där med vatten får komma i andra hand. Lina gillar ju inte ens vatten så då skulle det få bli någon form av vattenträning och åka båt-träning också.

    Men jag tror att både polis och brandkår i olika delar av Sverige har hundar som söker från båtar motsv.

  3. Tack! Vilken cool hund! Formligen hänger ut från båten för att nosa. Kul att se!

    Tack så mycket E! Går träningen med Mikke bra? Hoppas det, ska kolla in på er hemsida snart för att följa era framsteg. (Sist jag tittade fanns det fina bilder från fjällvandring, det såg otroligt roligt ut!)

  4. Angående vattensök: Nu låter jag kanske lite som en gammal grammofonskiva som har hakat upp sig…men Sjöräddningen använder vattensökshundar genom Svenska Sökhundsgruppen. Titta gärna in på http://www.sshg.se och läs mer.

  5. Ja dem har du nämnt tidigare! Men du får låta som en en gammal grammofonskiva hur ofta du vill på min blogg!

    Jag har inte riktigt fattat det där dock med sshg, på hemsidan står det att "Vi utbildar sjöräddningshundar för arbete med att finna saknade under/i/vid vatten" samtidigt som det längre ner på samma sida står att det har läcksökshundar och ska utbilda en brandhärdshund. Vem utbildar dem?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *