Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Vi har förstört tävlingar på brukshundsklubben – Livet med dobermann

Vi har förstört tävlingar på brukshundsklubben

I dag åkte jag till klubben för att testa hur Lina skulle reagera på att dra däcket efter sig. (Vägde det innan jag åkte, det väger 7,2 kg). Colaflaskorna hänger ju bara som skit på snöre efter henne när vi springer nämligen. Men jag hann bara till grinden på klubben när de ropade på mig. Jag fick veta att jag förstört deras lydnadstävlingar på klubben med min liksöksträning. Jag tror att hon heter Majvi som jag pratade med. Hon var jättesnäll men sa att de fått in flera klagomål på att hundarna inte kan träna när jag varit där och att jag förstört deras månadstävling i lydnad som de hade förra torsdagen. Jag får gärna fortsätta att sökträna med te(!) och är mer än välkommen dit för att träna på annat så klart. Men att träna på te igen skulle ju vara som om de plötsligt la handen på rumpan på hunden för att få den att sitta på tävlingen, dvs rätt många steg tillbaka i träningen.

Hennes man, som är ordförande i klubben och gick runt på gräsmattan och klippte lite gräs, kom fram till oss och sa bara "Jag vill INTE att du tränar här". Jag väljer att tolka det som att han underförstått menade just liksöket…

Eftersom jag inte har några träningskompisar (eller känner någon annan heller) här i Ljungbyhed så är det antagligen genom bloggen som folk fått reda på vad jag gör där. Men ingen av dem vet hur små bitar med likdoft jag tränar med, hur träningen går till eller exakt var på planen jag tränat "skarpt". Det är det bara jag som vet. Det är ingen som vet att de små tygbitarna jag tränar med faktiskt aldrig ens vidrör gräsmattan. Men visst lämnar det lite doftmolekyler efter sig. Jag sa direkt att jag aldrig mer kommer att åka dit och träna sök och det menar jag så klart. Jag vill absolut inte förstöra för någon!

På HundCampus övar vi ju med störningar så jag är van vid det. Det läggs löptiksdoft i de andra burkarna för att distrahera hanhundarna när vi är där. Så jag är van att träna med störning. Jag tränar ju mot att Lina ska klara alla slags störningar och är inte van vid att hunden bara förväntas fungera när allt är så störningsfritt som möjligt. Så jag trodde faktiskt att de andra hundarna på bk hade nytta av att vi tränade där. Man får hoppas att det inte ligger några döda djur i vägrenen utanför staketet nästa gång de ska tävla, eller att något råkat kliva på ett dött djur med sin sko och sen går runt på planen med de skorna sen. Eller ännu värre, att ett rovdjur äter upp en liten kanin mitt på planen. För då kan ingen tävla där på månader utan får vänta tills i vår innan det går att vara på gräsmattan igen.

Hur som helst så jag gick bara ett litet varv på gräsplanen med Lina och däcket, sen satte jag mig i bilen och åkte gråtandes därifrån.
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin online counter

0 svar på ”Vi har förstört tävlingar på brukshundsklubben”

  1. De där människorna får inte göra sådär. Diskuterat med rumskompisen och hurvida de får göra så här eller ej, och de får de inte! Hon skulle skicka pm till dig på vovve sen, om att kontakta sbk centralt i denna fråga… Dessutom hälsar hon att de är idioter på söderåsen, hon har tydligen erfarenhet av dessa människor.. :S

    Föresten. De vet väl inte om det är te eller likdoft du har på dina tussar. *muttrar* Sålänge de tror att du tränar med te så är du ingen "störning"? Är störtlöjligt att hundarna inte ska kunna lyda på plan bara för att det finns nån doftmolekyl av lik som är några veckor gammal. När man tränar lydnad ska en hund inte gå med nosen i marken.. Är banne mig en större störning när folk kastar köttbullar på marken som ens glupska hund hittar.

  2. Gulliga du! Du får en köttbulle av mig för att du är så snäll.

    Vill de inte att man tränar sin brukshund i det den är till för på brukshundsklubben så bryr jag mig inte. Då tränar jag min brukshund utanför klubben. Så kan vi åka till klubben för att leka med kongen och öva på inkallningar.

    Jag är bara lessen över att så många tydligen klagat och att det är jag som förstört förra torsdagens tävling. Känns som om alla kommer att titta snett på mig även om jag åker dit enbart i syfte att leka med kongen.

    Min hund lyder kommandot ligg i en fullsatt tunnelbanevagn i Stockholms rusningstrafik (räkna på störningarna där du!) och på brukshundsklubben. Deras vovvar är de som inte kommer att lyda kommadot sitt i närheten av en kyrkogård?

  3. Sara writes:

    Men kan det inte bero på att folk tycker det är läskigt med likdoft eller så, för inte sjutton kan du ha förstört en tävling pga det här? Löjligt och dumt. Tråkigt att du ska bli drabbad av såna människor.

  4. Sören writes:

    Hejsan Madelene!

    Jäv… skitprat att det skulle förstört deras månadstävling, men som en tidigare skrivit.. det är ju bra att ha någon att skylla på om det inte gått bra,då blir ju du en bra syndabock..det kan ju lika gärna vara en löptik som sprungit rundor på planen.
    Ha det gott… Hälsningar Sören

  5. De vill troligen ha något att skylla på för att de gått dåligt för dem på tävling, och det är absolut inte ditt fel att de är dåliga förlorare! Tipsa dem om att de kanske borde träna sina hundar med lite mer störning, så de klarar av oförutsedda saker. Man vet aldrig vilka dofter som finns på plan vid tävling.

  6. Jag tror att Sara har rätt, att likdoft nog känns som något läskigt. Och all information och kunskap de har om hur träningen går till är ju det som de läst här i bloggen. De kanske tror att jag fyllt träningsplanen med delar av gamla lik?

    Men det gör inget som sagt, jag och Lina börjar nu träna med mer störning och på olika platser och det får jag se som en utmaning.

  7. Det kryper i hela kroppen på mig av ilska när jag läser om de där idioterna! Har de tappat alla sina hjärnceller? Precis som Ida skriver: allt slängande av köttbullar, korv och andra belöningar på marken lär väl störa hundarna betydligt mer än några doftmolekyler lik?!?!?!

    Störningar är dessutom, enligt min uppfattning, en naturlig del av att träna på en brukshundsklubb. Därför börjar man träna hemma – utan störningar. Sedan åker man till bk och tränar, med vetskapen om att det är mer störningar för hunden där. Det är ett naturligt steg i all träning – att öka på mängden störning. Hur ska de någonsin kunna ställa upp i en tävling om deras hundar är så känsliga? Nej, jag håller med alla föregående talare – det är nog snarare att det är just likdoft som gör att de blir rädda och tycker att det är obehagligt. Varför nu det är så farligt?

    Jag och vovvarna ger dig en jättestor tröstekram – vi är på din sida!

  8. Angelica och Elice writes:

    Hej,

    Så där funkar det på alla brukshundklubbar verkar det som, det är ingen av de människorna som tränar sina hundar där, men de åker mer än gärna dit för att visa upp hur duktiga dem och deras hundar är. Klubben för inbördes beundran kan man oxå kalla dom. Och sånna som dig och mej, som har valt dobermann som förstagångs hund och som har lyckats med det är ju verkligen inte välkommna dit!

    Jag tycker ni är duktiga du och Lina!

    / Angelica och Dobbis Elice.

  9. Smeagol writes:

    Hejsan
    Vilken jättefin och Spännande Blogg du har!!! Hit kommer jag gärna igen!
    Häsningar Från Ystad.
    wwwsmeagolscom.blogspot.com

  10. Angelica och Dobbis Elice; Tack! Hoppas att ni ska till Sofiero i morgon så att jag kan fota er där!

    Smeagol; Tack, tack! Va mycket hundar och saker och katter du har i salig blandning. Kul tycker jag att en DdB kan se LITEN ut! Din andra vovve måste vara en halv häst!

    Sen undrar jag om den där katten… Vem är (ja, var) det? Hade du saknat honom under åren eller var han någon annans?

  11. Tycker det låter mycket löjligt….men som sagt
    det är bra att ha något att skylla på när det
    går dåligt på tävlingar… Inte dåligt av dem
    att de konstaterade att det just var "likdoft"
    som sabbade tävlingen….
    Kram Mats

  12. Eleonor writes:

    Bry dig inte om dom! Inte tusan har du förstört någon tävling heller! NÄE STRUNTA I DOM och hitta ngt annat bra ställe att träna på.

    GUD vad förbannad man blir över en del trångsynta OKUNNIGA människor; och nog kan det vara sant som man kan läsa i de tidigare kommentarerna, att det kan vara att de helt enkelt tycker att det är läskigt att det är just LIKsök.. men så vet de ju inte hur det går till heller uppenbarligen – och inte hade de vett nog att fråga dig heller..

    KRAMAR I MASSOR från oss, och var inte ledsen mer för det där!

  13. Skitprat!

    Du har inte sabbat någonting för någon! Det är en brukshund och då skall man för tusan få träna på brukshundklubben det man behöver träna med sin vovve! Det finns oändligt med dofter som kan störa på en tävling och det låter mer troligt att det var en löptik, en hare eller liknande som hade varit på planen…förresten så skall de klara sånt på en tävling!

    Jag tycker att ni gör ett kanonjobb, likaså Sören och jag hoppas att ni får användning av er utbildning i framtiden! :)

    Keep up the good work

    Lenis

  14. Lennart Wetterholm94 writes:

    Jag tror dig inte, i alla fall tror jag inte att du grät länge, du är en tuff tjej med en hel del erfarenheter i bagaget. Men ok du grät lite och det gör nästan jag också när jag läser att det finns en så ofattbar okunnighet i en brukshundklubb. Din blogg är så bra att jag tror att många i "din" klubb läser det du skriver och tycker att det är utvecklande saker du håller på med. Det skulle förvåna mig mycket om inte flera klubbmedlemmar vill vara med och träna specialsök tillsammans med dig, det skulle förvåna mig lika mycket om inte dom väljer smartare representanter som uttalar sig till klubbmedlemmar. Tänk då är det nästan ok att du grät lite och i förlängningen kan skratta tillsammans med de kreativa och kunniga SBK:arna som sedan vill att du skall komma till klubben och visa hur du tränar specialsök hälsar Lennart Wetterholm

  15. Nu tar ju Magnus examen nästa vecka och det är inte många blivande jobb som ligger i närheten av Ljungbyhed. Så frågan är ju inte OM vi lämnar denna brukshundklubb bakom oss utan NÄR och hur LÅNGT BORT vi flyttar.

    Så även om det nu skulle vara så att någon här skulle vara intresserad så kommer jag inom kort att byta klubb. Ser fram emot det i stället. Kan ju bara bli bättre.

    Tack Lennart!

  16. Joakim och Jet writes:

    Jag har råkat ut för liknande saker själv. Jag hoppas att ni fortsätter i samma anda med träningen!

    Keep up the good work!

    Hälsningar,
    Joakim och Border collien Jet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *