Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Brukshund på brukshundklubb? – Livet med dobermann

Brukshund på brukshundklubb?

Erkänner att jag funderat rätt mycket på det här att jag och Lina inte är välkomna att träna liksök på brukshundklubben. Vad förväntas man träna på en brukshundklubb? Vad är en brukshund? Slog upp ordet brukshund på Wikipedia.se[/URL] Det hela verkar vara lite uppdelat, betydelsen av brukshund, dvs en arbetande hund vars träning syftar till att hunden ska bli en arbetande hund i människans tjänst. Sen finns Svenska Brukshundklubben, medlemsklubben med 70 000 medlemmar (som omöjligtvis tränar sina hundar enligt definitionen av en brukshund ovan) men som uppenbarligen hittar på mycket kul ändå.
Bloggtoppen.se Husdjuronline counter Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Brukshund på brukshundklubb?”

  1. Känner att jag måste försvara SBK lite. Även om Söderåsens BK var dumma, finns det ingen anledning att döma ut alla brukshundsklubbar. Visst tränar vi hundar för att arbeta i människans tjänst? Det tycker jag i alla fall att vi gör på vår bk.

  2. Åh, det krävs mycket mer än så här för att jag ska döma ut alla brukshundsklubbar! Jag har höga förväntningar på vår nästa klubb (även om jag i dagsläget inte vet vilken det blir)! Det går ju inte att missta sig på att just BK är många hundars och hundägares favvoplats.

    Det är mest att jag var tvungen att i mitt eget huvud sortera ut definitionen på brukshund och varför det heter brukshundklubb. För det är ju inte bara en klubb för bruksraser och man tränar ju inte bara bruks på brukshundklubben.

    All träning som sker är ju i "människans tjänst", även om det per definition inte är brukshundsträning.

  3. Jag vet ett jättebra ställe för både dig, Lina och Magnus – Västerås! Vi har en flygplats (så att Magnus kan jobba där) och en bra brukshundklubb (så att du och Lina kan träna i den fantastiska träningsgrupp som jag har funnit där). Det låter väl som en perfekt idé? :)

  4. Låter utmärkt och jättekul!

    Just nu längtar jag väldigt efter flytten. Kraven är; flygplats, sjukhus och ställe att träna hund på.

  5. Jag har faktiskt bott i Västerås! Hösten 2000 måste det ha varit. Franska A 20 p på högskolan. Jag trivdes bra där!

  6. Anonymous writes:

    Kan inte låta bli att bli nyfiken på "flytten", ska ni flytta?
    I sådana fall måste jag få slå ett slag för norrland och speciellt Ö-vik, där finns det allt ni behöver + att ni kan få tag på ett lantställe med mark där Lina kan få husera fritt och detta till ett bra pris! :)

  7. Tack! Alla tips mottages tacksamt. Ja, vi ska flytta, men i dagsläget är det ingen som vet var. Det kan inte bli sämre än det är nu, alltså ser jag fram emot denna flytt väldigt mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *