Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 God mat och fina tänder. – Livet med dobermann

God mat och fina tänder.

I dag köpte jag något som jag sett reklam för på tv. Något som ska vara bra för Linas tänder. Det tog henne ungefär 5 minuter att tugga i sig benet som ska vara till stora vovvar. (Ligger två i varje påse) Måste kolla in hennes tänder sen, se om de blivit skinande blanka?

Har även varit och köpt färskfoder i dag. Så nu är frysen fyllt med små hamburgare till hund. Vi testade ju för några veckor sedan och Lina älskade det, så nu har jag fyllt frysen med 12 kg. Hon ska få torrfoder till frukost och färskfoder blandat med lite färskfoder till middag. Nu undrar jag; hur lång tid tar det för en sån där burgare att tina? Dvs hur lång tid innan måste man ta ut dem ur frysen? Jag tycker vi väntade i evigheter sist.

Om någon undrar varför jag inte skrivit om liksöksträning på länge så beror det på att jag just nu är inne i en svacka. Däremot har jag satt på en liten radar innne i skallen som just nu är inställd på att leta nya övningsplatser. Hittat ett ställe (vägrar säga var!) som var perfekt så när som på en huggorm. När går de i ide/försvinner inför vintern?
Bloggtoppen.se Husdjuronline counter Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”God mat och fina tänder.”

  1. När jag kört med färskfoder så tog jag fram det kvällen innan, lät stå framme och sen på morgonen var det tinat. Var säkert tinat långt innan. Går ju att förvara i kyl några dagar när det är tinat.

  2. Annika writes:

    Ja, tar typ ett halvt dygn i rumstemp el ett dygn i kylskåpet.
    Hannibal älskar det också :)
    / Annika

  3. Anonymous writes:

    Jag tar fram färskfodret på kvällen, förvarar det i svalen under natten och serverar på morgonen. Våra hundar föredrar om maten inte är 100 procent upptinad. Vet ej vad veterinärerna anser om det, men fruset hundbajs äter de ju utan att få magproblem, så … (Äckligt va?)

  4. Jag tackar er för bra foder-tips! Jag och Magnus har redan tänkt om. Lina kommer att få sitt färskfoder till frukost (inte till kvällsmat som jag skrev i inlägget) så att lämplig mängd färskfoder kan tina över natten.

    Tax för hjälpen!

  5. Eleonor writes:

    (Försök i möjligaste mån att inte ge så att det är för kallt/lite fruset, för det är inte bra, speciellt inte för en ras som är så känslig för magomvridnng osv som våran.) Lycka till igen! :)

  6. Eleonor writes:

    Men det går även att tina i micro om man glömt sig. :) Kanon att du börjat köra henne på färskfoder, nu ska du se att du kommer att se resultat. Håller tummar o tår! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *