Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Snuvad av snön? – Livet med dobermann

Snuvad av snön?

Jag sa till mig själv (skrev det på bloggen också vill jag minnas) att jag inte skulle tävla med Iris innan hon fyllt två år. Kände på mig att jag skulle lägga press på mig själv och Iris och att det skulle bli fort och fel istället för bra grund och så vidare.

Nu står jag här med en hund som är två år och allt jag vill är att komma ut och tävla! På riktigt, jag är såååå tävlingssugen. Jag visste inte ens att man kunde vara så tävlingstaggad med en hund!

Här och nu kan alla som känt mig ett tag skratta för det var inte så många år sedan som jag gick runt och förkunnade att jag minsann inte skulle tävla lydnad eller bruks med mina vovvar. Tur att man kan ändra sig säger jag bara.

Nu finns det ju fortfarande ett moment som vi behöver öva mer på och det är platsliggningen. I dag när vi var och tränade la jag Iris i en minut och hon låg still. Så vi fortsätter öva, öva, öva på att ligga still och jag konstaterar samtidigt att det börjar bli vinter ute! Kommer vår tävlingsdebut att snattas av snön? Varför känns det plötsligt som en katastrof att vi kanske får vänta tills i vår med debuten?

Jag ville ju tävla ettan nu och köra tvåan nästa säsong. (Jag tänker positivt, det är inte det samma som högmod).

I dag tränade Iris i alla fall fritt följ med många vänster om halt. Plus att jag stod still på stället och bara vände åt vänster för att se om klossträningen gett något resultat, det hade den. Bra grejjer!

Både Lina och Iris fick köra lydnadsklass två hopp över hinder (dvs hoppa ut från föraren, sätta sig på andra sidan hindret och sedan hoppa tillbaka igen) och Lina la sig till med egenheten att hoppa över på kommando för att när jag sedan sa sitt börja backa. Hon backar på kommando men varför hon fick för sig att börja backa från hindret på kommando ”sitt”… lilla galenpanne-Lina, söt är hon i alla fall!

Med Iris kommenderade jag hopp och varvade sedan med att kommendera stå, sitt, hopp tillbaka och att bara belöna att hon hoppade över. Det blev riktigt bra och Iris vänder upp på bra avstånd och väntar verkligen på vad matte ska säga härnäst. Momenten i lydnadsklass två lär ju vara klara innan vi kommit ut och tävlat ettan om det ska fortsätta så här..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *