Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Klossträning och bevismaterial – Livet med dobermann

Klossträning och bevismaterial

Jag avslutade gårdagens inlägg med
…i morgon blir det hundträning! Lydnad på BK och spår i skogen!

Men när jag vaknade i förmiddags så regnade det och blåste snålblåst och då ställde jag in mina planer direkt. Jag kör stenhårt på minsta motståndets lag just nu.

Därför har hundarna bara fått promenader här hemma och träningen har vi tagit inomhus istället för utomhus. Fast Iris fick faktiskt lite träning även ute, hon fick nämligen gå lös under hela sin promenad (jag gick med dem en och en) och det klarade hon bra. Hon hade sina lyssnaröron på sig hela tiden precis som man ska ha när man är utan koppel.

Inomhusträningen bestod i mer klossträning som vi påbörjade häromdagen. Bytte hand på klicker och godisbitarna. Iris var duktigare i dag än sist, kul. I morgon ska vi börja snurra bakåt också tänkte jag, vi får se hur det går.

Jag klossade Lina lite också, hon satte upp sina små tassar på lådan hon med, men inte riktigt med samma iver och schvung som Iris. Det var försiktiga framtassar som klev upp bara för att veta direkt att hon hade gjort rätt och kolla efter den utlovade godisen. Men kul att Lina också fick testa något nytt. Om inte annat så blir Iris väldigt taggad av att Lina får träna och hon måste vänta i ett annat rum under tiden.

brall1
Att inte få vara i samma rum en stund då när vi tränade gjorde även att båda hundarna kände att de var tvungna att ta igen den förlorade tiden med att busa och krokodila i sängen.

brall2
De leker alltid väldigt lugnt inomhus mina hundar. Krokodilningen går nästan alltid till så att Lina lägger sig i sängen och Iris står över henne.
brall3
Lina fortsatte för övrigt att producera bevismaterial för godisstölden ur min ryggsäck häromdagen. I går bajsade hon små kluttar i färg som var misstänkt lik färgen på den torkade levern. I dag kom den lilla genomskinliga påsen som levern låg i ut. Det kan inte vara lätt att vara småkriminell hund när det är så enkelt att säkra bevis i efterhand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *