Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Tävlingslydnadskurs – Livet med dobermann

Tävlingslydnadskurs

I dag har jag och Iris varit på tävlingslydnadskurs på klubben för intruktörerna Anna och Anna.

Jag ville ha hjälp med främst tre saker (hade kunnat fråga om tusen saker till men var tvungen att prioritera lite);

  • Linförigheten, tips på hur snygga till det helt enkelt
  • Apporteringen, Iris flyttar sig när hon tar apporten i munnen och hamnar snett
  • Läggandet under gång, nu lägger hon sig, jag vill ha pang-poff i backen

Anna och Anna tittade och kom sedan med jättemånga bra synpukter och tips. I stort sett allt hade ju med mig att göra. Sluta upp med, börja med, ändra på, testa det här i stället.

Jobbigt då jag insåg hur sabla mycket fel jag gör, skönt då det bara är att rätta till sig själv och det inte är hundens motivation eller arbetslust vi har att jobba med! Det var med andra ord bara att suga i sig som en svamp och försöka komma i håg allt.
aarong
tlk2Men så var det då mittt lilla köttstycke till hund…

Hon visade inte upp sig från sin bästa sida i dag! Hon skällde på en del av vovvarna, hon skällde på en av hundägarna(!) som gick förbi vid ett tillfälle, hon var sämre än sämst när vi körde en gemensam platsliggning!

Morrig kan hon vara men hon brukar inte skälla på andra hundar så och när hon dessutom drog igång på en människa… Dåligt!

Jag tror och hoppas att detta har att göra med att Iris började löpa i slutet på juli och att det är någon hormonig skendräktighet på gång, annars har hon blivit dum!

Hon innehar dessutom något slags Europarekord i att inte kunna vara mer än två meter från matte och stå i pinne utan att börja skälla och gny vilket kan vara vansinnigt irriterande när man försöker se och lära sig av de andra ekipagen på kursen!

Den jävla platsliggningen mynnade i alla fall i att jag i dag testade att lägga henne med extern belöning i form av boll för första gången. Det fick effekten att Iris låg och glodde på mig som om hon försökte hypnotisera mig till att säga varsågod så hon fick springa och hämta sin boll. La den några meter framför mina fötter och satte fast ett koppel i den trasiga bollen så att Iris inte fick sin belöning om hon bestämde sig för att tjuva. Lät sedan bollen ligga när jag gick tillbaka och sa sedan varsågod.
aathu
Eftersom kursen varade i 4 h så ägnade jag sista timmen eller nåt åt att träna med Iris istället för att kolla när Annax2 tipsade och tränade med de andra. Testade och försökte tänka på några av sakerna jag fick som tips och det gick mycket bättre direkt. Arbetsglädjen försvinner med andra ord aldrig från Iris och när vi tränade gick det hur bra som helst att låta henne springa både kors och tvärs med de andra hundarna i närheten. Fick tränat lite tandvisning också och det blev också en väldigt bra övning.

Med gott samvete ska jag nu lägga mig i soffan och glo på film!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *