Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Är vi framme snart?! (hatinlägg) – Livet med dobermann

Är vi framme snart?! (hatinlägg)

Det är säkert nyttigt för hundarna. Det är säkert bra för mig med. Det är bra för miljön. Det är inte omöjligt på något sätt. Mina hundar är jätteduktiga.

Men jag hatar det!

Jag blir galen på att sedan den 3 juli vara utan bil och sedan dess tagit mig fram med buss, tunnelbana, pendeltåg och SJ-tåg. Båda mina hundar är vana att åka kollektivt, båda klarar det finemang. Iris är dessutom ännu bättre på det än Lina då hon är riktigt duktig med hundmöten och har en förmåga att bara somna så fort vi åkt mer än 10 minuter i sträck. (Förutsatt att det finns plats för henne att ligga på dvs.)

Men att åka till BK med träningsväskan på ryggen som bara den är i vägen och två hundar när det är varmt och överfullt på bussen, det suger!

Ursäkta, du står på min hund svans. Iris, inte slicka på farbrorns sko! Ska den där damen kliva av här? Om jag tar Linas huvud och drar henne mot mig och samtidigt håller ut benet där så att Iris inte kan komma fram, ja då tror jag att hon kan gå förbi! Är barnen hundrädda? Varför reser sig Lina plötsligt? Åh där är en till hund undrar om den också ska med den här bussen? Oj, låg det redan en hund där!? Är det för att vi står så nära dörren som chauffören inte får igen dörrarn? Ja, man får klappa hunden. Iris, du kan inte vara i mitt knä just nu! Tog jag med mig allt vi behöver nu? Är vi inte framme snart…

Att ta sig först till T-centralen med tunnelbanan med två hundar och gigantisk packning där allt från tandborste till hundarnas färskfoder ligger nerpackat och sen kliva in i hundvagnen och åka semsterfullt tåg! Baxa in två hundar på golvet framför/under en stolsplats.

Så där dogsen upp på tåget. Då ska vi se om det är några andra hundar eller djur här inne… Där sitter någon som är paniskt hundrädd, det lyser ur ögonen på henne! Men fan Iris nosa inte på henne då! Det är tusen grader här inne, är det bara jag som tycker det? Fan, det sitter ju redan någon på min bokade plats! Ursäkta, jag ska bara försöka lägga upp min väska här uppe på hyllan. Iris sluta nosa på alla! Lina, du kan inte ligga där i mittgången. Ursäkta, det här är min plats… Nej, Lina du kan inte ligga där! Iris, du ska inte nosa på honom heller! Kom igen nu dogsen, jag vet att ni kan få plats bägge två under mitt säte om ni bara tränger ihop er lite!! knöla-knöla, vika in benen och svansen och knöla lite till… Äntligen, dogs på plats nu är det bara att ta det lug…nej fan ska det på en till hund nu också? Lina ligg kvar! Iris du behöver inte kolla vad Lina kollar på! Lina! Fan, har inte tåget börjat åka ännu! Är vi inte framme snart…

Och ändå har det gått bra! Hundarna har skött sig finfint. Det var bara när vi skulle ta tåget hem från Katerineholm sist som Lina nära nog trillade ner på spåret. Det var när hon klev på tågetsom hennes baktassar försvann ner i glappet mellan perrongen och tåget och hon desperat klamrade sig fast med framtassarna samtidigt som hon i panik sprattlade med bakisarna i luften! Stackars Lina! Som tur var så var det den gången husse var med och han kunde få tag i ett bakben och lyfta upp. Snälla människor sprang fram och försökte hjälpa och ombord på tåget var det en kille som bara var tvungen att komma fram och kolla om det hade gått bra efteråt. Jag sa åt Lina att hälsa på honom och hon gick fram och tryckte huvudet mot honom och viftade på svansen. Äventyr.
kommunalt1
Sen har vi ju så klart inte haft det trångt och jobbigt med allt och alla hela tiden. Nejdå, ibland har vi haft tomma, kokheta bussar helt för oss själva! Massor med plats på golvet för hundarna. Lina kan ligga mitt i gången om hon vill! Eller sitta på golvet vid två tomma platser och titta ut.
kommunalt2
Eller bästa av allt, när vi varit och tränat och fått åka tom buss hem och hundarna varit så trötta att de lagt sig i varsin ”tvåa” och bara vilat. Tysta, lugna och inte i vägen för någon. Då kan jag sitta och titta ut genom fönstret och njuta en stund.

Men nu kan vi det här, snart kommer nya bilen. Snart åker jag kommunalt med en hund i taget vilket är plättlätt och gör det bara för att vi ska göra något kul och miljöträna lite. Inte för att vi måste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *