Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Blåbär och platsliggning – Livet med dobermann

Blåbär och platsliggning

I dag visade det sig att både Emelie och jag var lediga utan några direkta planer så vi bestämde oss för att gå ut i skogen och leta efter blåbär och svampar.

onsdag2 Hundarna fick springa i blåbärsriset och busa med varandra en bra stund innan jag satte Lina i ett långt koppel och vi började vår jakt. Iris och Expo var jätteduktiga och kunde gå lösa hela tiden men jag ville inte chansa med Lina, särskilt inte när jag gick med blicken i backen. Några kantareller såg vi inte röken av och det var vansinnigt snålt med blåbär men efter några timmar hade vi fått ihop någon deciliter eller två.

Vi tog bussen hem till mig och så lagade jag lite soppa åt oss. Till efterrätt fick vi vaniljglass med våra blåbär och lite hallon som jag värmde och rörde ihop. Det var väldigt gott!

Detta hade räckt alldeles utmärkt för i dag men så kom jag på att det var onsdag och därmed öppen träning på klubben! Emelie och Expo var så sällskpliga att de valde att följa med (Lina fick stanna hemma under tiden) så ut med bussen igen! Denna gång var det rusningstrafik och vi fick be chauffören att öppna bakdörrarna (det hade varit omöjligt att ta sig längst bak i bussen annars!) Emelie och Expo fick kliva av varje gång bussen stannade för att släppa av folk, en kvinna ramlade över Expo vid en inbromsning, han reagerade inte ens. Vovvarna var duktiga!

Väl framme kunde vi konstatera att det kryllade av folk och hundar och att det var en annan dobermann på planen redan. Vi drogs till varandra som små magneter, hihi!

Jag trodde att vi hade missat platsliggningen då den brukar vara i början och vi kom lite sent, därför blev jag superlycklig när någon föreslog en gemensam plats! Äntligen skulle jag få lägga Iris med andra hundar! Det är detta vi behöver öva just nu.
onsdag4
Ca hälften av hundarna som var där deltog, Iris närmast kameran

Expo och Emelie gick i väg en bra bit då de inte skulle vara med och inte ville vara för nära i fall att de skulle störa. Detta hade Iris superkoll på plus att hon hörde att Expo hade sin tennisboll med pip när han gick iväg så även om hon tittar på mig på bilden så kollade hon mot Expo typ HELA tiden. Det är Emelie som tagit bilden så då förstår ni att Iris låg och glodde rakt åt sidan.

Iris reste sig faktiskt men hon gjorde det efter en säkert en minut och hon reste sig väldigt långsamt. Dessutom började hon gå raka vägen mot mig så de andra hundarna var som luft. Jag gick tillbaka och la henne igen, väntade ytterligare någon halv minut och sedan gick jag och satte henne upp. Så trots ”misslyckandet” var jag nöjd efteråt! Extrem störning mot vad Iris är van vid.

För övrigt kommenderade Emelie igenom oss på allt utom hoppet och apporteringen i ettan. Därefter körde jag snabba lägganden med Iris. La henne även några gånger när de andra höll på att träna som mest framför nosen på henne och visst hon tittade på dem men det var bara när jag gick och ställde mig bakom henne som hon kände sig tvungen att vända på sig för att se var jag försvann.
onsdag3

Iris kollar på de andra som tränar under tiden jag tar kort. I bakgrunden två dobermann + mattar

Avslutade med att köra hopp över hinder väldigt nära en schäfer i pinne. Iris brydde sig inte om schäfern. Hon brydde sig inte om någon av hundarna som tränade! Inkallning åt ena hållet när vi körde ställande under gång i motsatt riktning, det flög apportbockar och belöningar och hundar sprang hit och dit. Inte ett enda försök att lämna mig och dra i väg till någon annan gjorde hon under tiden vi tränade! Hurra!

Iris, Emla och Expo i stora rastgården
onsdag1
Sist men inte minst körde vi liten dobermannträff i rastgården så hundarna fick springa lite tillsammans. Då det började skymma och jag inte ville använda blixten så blev bilderna där efter men ni fattar. De hade kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *