Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Vakthund? – Livet med dobermann

Vakthund?

Nu börjar det bli semestertider och kvällstidningarna skriver ”så skyddar du dig från tjuven när du är borta”-tips.

Nu ska inte vårt hus stå tomt i sommar men däremot åker ju husse bort några dagar ibland. Jag och hundarna måste vara själva här hemma och då känner jag mig lite rädd för elaka typer och tjyvar.

Fått för mig att Iris är lite extra morrig på kvällarna när vi är själva här i huset. Kanske gör hon det för att övertyga mig om att hon har koll?

Lina är inte lika vaktig så men hjälper mer än gärna till att skälla om Iris skäller.

till vänster; Hundarna framför ytterdörren, som ni ser är det bara Iris som spanar ut över ägorna, Lina undrar när hon ska få en godibit… till höger; Iris innanför grinden.

Förutom att hundarna springer runt och syns och låter på tomten så har vi även en varning för hundar-skylt på grinden och en varning för hund-skylt vid ytterdörren.

Sedan länge är jag övertygad om att det inte går att smyga sig in i vårat hus utan att Iris märker det, hon flyger upp om någon är vid ytterdörren långt innan de ens hinner ringa på.

Jag undrar hur avskräckande hundarna är för eventuellt bus?

21 svar på ”Vakthund?”

  1. Jag tror de avskräcker! Hellre att då tjuven väljer ett hus bredvid (helst surtanten och inte barnfamiljen…) eller att de helt enkelt inte ens vågar sig i närheten av att hundarna ska göra stor uppståndelse av evenutellt bus.

    Tror inte att du behöver oroa dig ett dugg om en fuling ska komma in till er!

    1. Jag tänker mest att även de som har liten plutthund har skylt med ”varning för hunden” på grinden/dörren.

      Men kanske buset spanar på huset lite innan han gör själva inbrottet. Då kanske han hinner se att det inte är två små plutthundar som vaktar här.

      1. Plutthundar har ju även de munnar! Tror inte att man som inbrottsfuling vill ha en massa turbulens och ljud under buset…

        Det skulle väl vara om man sprakar ihjäl de små och sedan kan fortsätta :-(

  2. Du kan garanterat känna dig trygg , på snart 25 år som vi bott i vårat hus så har det alldrig kommit någon oinbjuden gäst, men däremot grannar som inte haft hund har haft påhälsning. man kan bara se på Rex som är värdens snällaste , men skulle något hota vår flock, då kan jag lova att han inte blir lätt att tas med han skulle försvara oss till 100% . Så du kan känna dig lugn, Iris och Lina vaktar dig

    1. Det låter bra, 25 år räknas som bevis för att man inte har inbrott när man har hundar! :yes:

  3. Har fått höra från min sambo som jobbat åt securitas och är utbildad i ämnet att en hund inte hamnar högst på listan av avskräckande saker. Hundar låter och det kan vara avskräckande om man vill smyga sig på men det är också känt att hundar är mutbara. ;)

    Det mest effektiva är att skaffa hemlarm som är kopplat till larmcentral om man vill skrämma bort tjuvar.
    När hunden står och mumsar i sig korven är väktare redan på väg… :yes:

    1. Vi har ett larm också. Men det är ju inte inkopplat när vi är hemma och springer runt.

      Lina skulle nog utan att tveka äta korv och vilja bli kliad bakom öronen. Iris däremot hade ätit korven samtidigt som hon varit förbannad. 2 in 1! ;-)

  4. Jag är också rädd när jag är själv.. Fy, inte för inbrottstjuvar utan mest för läbbiga typer som har annat i tanken när de bryter sig in.. Med Spike kände jag mig säker, för jag visste att han faktiskt skulle vakta ganska hårt, men vet ju inte hur det blir med Milan.. Hoppas hon blir en vaktis!

    Hoppas även att dina två är vaktisar som inte går att muta :D

    1. Therese, om man säger så här; jag kan inte se läskig film när jag är ensam hemma. Då måste BÅDA hundarna sova i sängen hos mig sen! Då tror jag att alla farliga typer smyger i buskarna runt huset. :tremble:

    1. Eva, jag är rätt säker på det faktiskt.

      Jag skulle bara vilja ha skriftligt från polisen att ”du är garanterat fri från bus när du är ensam hemma”. ;-)

  5. Ja jag tror du kan vara säker, det hörs ju när dina hundar skäller att det är större hundar. Mina hörs det ju att det är mindre hundar, men jag tror det skulle försvara ”matte” om det behövs. De har i alla fall stenkoll på om någon går in i porten och upp i trappen, då ska det skällas, suck!
    Ha det bra

    1. Kanske är det skall som skall och Oväsen och oljud som oväsen och oljud för tjuven? Hoppas! :-)

      Skäller de alltid på folk som går i porten/trappan eller är det bara på morgon/kväll?

      1. Det är mest under dagtid, när folk rör sig i porten, på kvällarna är det om någon är på eller nära dörren och då ska de ju varna!

  6. Avskräcker lär dom göra om det är någon som har hjärncellerna på plats

    De som inte har det och är riktigt farliga lär nog inte stoppas av två hundar, men det är bara vad jag tror. Har ingen erfarenhet av ”bus” alls.

    Bad en vän ta ut mina hundar en sväng när jag var borta en stund , hon gick in en väg där det ALDRIG går in folk. Hon öppnade dörren och gick in , ingen som helst reaktion. Hon ropade på hundarna men ingen reaktion. Hon började undra om jag tagit med dom istället.

    När hon ropade andra gången kom dom vinglandes ur sov rummet yrvakna , Va? Är det nån här?
    Då hade hon alltså gått in i huset , någon meter från sovrummet och inte förenst hon ropade andra gången DÅ vaknade dom.
    Vakthundar eller inte , sov gjorde dom ;)

  7. Klart att du kan känna dig trygg!! Ingen muta i världen tror jag hjälper ifall matte (eller husse) befinner sig i fara – för skulle det vara så att de lyckas sno med sig TV’n må det väl vara hänt…. Fast jag tror nog att de i alla fall skulle tala om att det är någon som smyger omkring innan tjyven hann bryta sig in :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *