Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Bästa hundträningsklipparen! – Livet med dobermann

Bästa hundträningsklipparen!

Iris och jag har fått en ny gräsklippare. Det är nästan alltid jag som klipper gräsmattan (i love it!) och Iris är alltid med när jag gör det, därför är den vår tillsammans. 3maj141

Det hela börjar med att jag tar fram gräsklipparen och Iris gör sig redo genom att hämta lämplig boll eller leksak.

När jag väl drar igång gräsklipparen så gör Iris en av två saker;

  1. Går fot med leksaken/bollen i munnen och vill att jag ska försöka ta den och/eller kampa om den.
  2. Lämnar sin boll/leksak på gräsmattan som externbelöning, springer fram till min högra sida och väntar på att jag ska säga ”fot”. När jag gör det byter hon sidan och går sedan där och väntar på varsågod.

Den gamla gräsklipparen var så stor och tung att jag inte kunde gå lika rak i ryggen som jag borde vid ett fritt följ och när jag skulle svänga fick jag oftast ta i med båda händerna. Det blev svårt för Iris att hålla bra position då jag inte gick som jag normalt gör.

Den nya gräsklipparen är så pigg att den går av sig själv, jag behöver inte ta i och kan ägna mig ännu mer åt Iris än jag gjorde innan. Gå rakt och rätt så att vi verkligen kan träna korrekt både på raksträckor, svängar och halter. (Vem bryr sig om gräsmattan blir klippt lite märkligt ibland?) Kunde till och med fota och filma med telefonen under tiden.
3maj142
Det jag aldrig lyckats filma förut, Iris egna initiativ till träning med extern belöning. Min hund är skojig!

4 svar på ”Bästa hundträningsklipparen!”

    1. Dammsugare är inte roliga hälsar Iris, då ligger hon hellre i soffan och blänger på matte! :-P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *