Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jag vill gå en kurs i specialsök – Livet med dobermann

Jag vill gå en kurs i specialsök

18aug141 I går regnade det och jag kände inte för att vara utomhus alls. Då får man hitta på något att göra inne istället. 18aug142

Så jag tog fram en tepåse av den sort Iris alltid får leta efter och plockade ut själva tepåsen ur den lilla pappersförpackningen. Bestämde mig för att pappersförpackningen fick räcka då den luktar rätt så mycket den också. Vek ihop till lämplig storlek och började fundera på gömställen.

I vanliga fall brukar jag gömma på nedervåningen men denna gång bestämde jag mig för att gömma pappersbiten här uppe på övervåningen. Lät henne leta överallt utom i badrummet och klädgarderoben.

Första gömstället blev i skåpet i springan mellan dörrarna. Sedan gömde jag den i nyckelhålet och på tredje söket i elementet i gästrummet.
18aug143

Iris hittade alla tre gångerna och jag är inget annat än nöjd med henne. Tydligt intresse för rätt ställe, några krafs på köpet innan hon liggmarkerade. Klick och belöning, köttbullar och tennisbollen!

Ändå finns det saker som jag undrar över, vill kunna bättre, funderar på, önskar jag fick hjälp med. Hur mycket ska jag styra henne? Hur gör jag det svårare? Hur får jag henne att jobba mer metodiskt? Vad kan jag göra bättre? Hur mycket ska jag lägga mig i (om alls)?

Kort sagt; jag vill lära mig mer. Jag vet vem i Sverige jag tycker är bäst på specialsök men att gå kurs för dem är dyrt och något jag skulle kunna tänka mig att göra om och när vi blir bättre. Tills dess undrar jag om det finns någon kurs man kan gå som passar oss bättre just nu?

Filmade lite i går på sista söket och gjorde instagramfilm av det; instagram

3 svar på ”Jag vill gå en kurs i specialsök”

  1. går det bara med torra livsmedels spårning inomhus?. om man vill ha hunden till att spåra svamp typ kantarell eller liknande går det att öva inomhus då?( jag har inte en hund än men kanske bli med hund någon gång de närmaste åren).

    1. Klart att det går att träna in själva kantarellen inomhus. Däremot hade jag inte ägnat så mycket tid åt att vara inne när orörda kantareller finns färdiga i skogen att öva på! ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *