Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Långa gången i källaren (övning i mörker) – Livet med dobermann

Långa gången i källaren (övning i mörker)

När jag ska gå till tvättstugan så går jag ner genom en dörr och genom en lång korridor som svänger lite hit och dit innan jag kommer fram. När vi gick ner dit första gången Lina och jag så tyckte hon att korridoren var ok, men vägrade sticka in nosen i tvättstugan. Hon höll sig utom synhåll, någon meter men helst två, från dörren. Jag fick hänga upp ett plagg på tork, sen titta var Lina var, sen hänga upp två strumpor, sen kolla efter Lina osv. (Det tar lång tid att hänga tvätt på det sättet!) Kanske trodde hon att om hon klev över tröskeln in i tvättstugan att hon också skulle bli tvättad? Hinder är till för att övervinnas, följdaktligen fick Lina följa med mig till tvättstugan varje gång efter det. Nu senast vi var där satt hon i dörren och tittade på mig när jag rotade runt med tvätten. Så jag övade inkallning på kort avstånd. Lina gick genst fram till mig, fick klapp och beröm, sen sa jag varsågod och hon gick och satte sig i dörren igen.

Lamporna där nere släcks per automatik efter en rätt kort stund. Då korridoren bara har ett litet fönster i anslutning till en källardörr, så blir det rätt mörkt. Kolsvart faktiskt. Detta ser jag också som övning. Vi har därför börjat gå genom korridoren bort till tvättstugan i mörker. Inte Lina utan jag som får problem kan jag säga, det gäller att veta var korridoren svänger! Lina brukar gå först och än så länge har ingen av oss gått in i väggen.

Efter vår promenad nu på eftermiddagen så gick vi ner i källarkorridoren och övade på sitt kvar och inkallning. Jag sa sitt åt Lina vid vår dörr och gick sen och ställde mig strax innan tvättstugedörren. I första delen av korridoren var lamporna tända, där jag gick och ställde mig var det mörkt. Så när jag sen kallade på Lina så fick hon liksom springa in i mörkret för att komma fram till mig. Det gick jättebra. Sen lämnade jag henne i mörkret och gjorde tvärtom. Att hon skulle komma på inkallningen trodde jag ju, men var inte lika säker på att sitt kvar skulle gå lika bra. Men det gjorde det! Sen gick jag lite fram och tillbaka och körde kontaktövningar. Jättebra ställe att öva på!

Risken att jag kommer att skrämma en granne eller två som ska till tvättstugan när jag smyger runt i den mörka korridoren i sällskap av en dobermann är överhängande. Kan man sätta upp lappar tro? Vet inte om denna bild skapar mer eller mindre frågor om hur det ser ut där nere. Den lilla färgklutten ska illustrera ljus som lyser in.
Bloggtoppen.se Husdjuronline counter bloglovin

0 svar på ”Långa gången i källaren (övning i mörker)”

  1. Det var en väldans fin teckning som du har gjort Madeleine! :up: Bra att träna på olika sätt, o i mörker/ljus – riktigt fiffigt av dig! :)

  2. Ja, för jag håller med min hund, tvättstugan är ju precis skittrist. Jag hatar att tvätta. Nu är det mycket roligare när vi gjort hundträning av det också!

  3. Karin writes:

    Det är nog första gången jag sett någon rita en karta från sin dörr till tvättstugedörren!
    Jag är allt lite imponerad över att man kan skriva ett helt inlägg om tvättstugan och ännu mer imponerad över att du fick med en hel massa hundträning i det…
    Påhittigt hur som helst och väldigt rolig läsning :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *