Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Benen är snabbare än nosen – Livet med dobermann

Benen är snabbare än nosen

I dag var det soligt ute så Iris och jag passade på att åka ner till havet och gå en promenad. Det var nog tänkt att vi skulle gå ute på de långgrunda stränderna men det var inte ett dugg långgrunt så vi fick gå uppe på stigen längs med havet, klättrade lite på en lång stenpir och var nere på den vanliga sandstranden. Iris fick vara lös precis hela tiden, hon löper inte längre och vi var i stort sett själva där ändå. Vi kastade boll och Iris sprang jättemycket.

När det började bli mörkt ute ville Iris och jag göra något mer men då jag tycker att det är så trist att vara ute i mörkret så vi körde leta-övning här inne i stället. Först värmde vi upp med några övningar på burkbanan så Iris fick visa att hon kunde markera ordentligt, sedan gömde jag på några ställen på nedervåningen och Iris fick leta.

När Iris ska leta är hon snabb. Det ska tydligen gå så fort som möjligt. Hade hon lugnat sig lite och slagit på näsan så hade hon hittat fortare men benen är tydligen snabbare än nosen. Nu springer hon förbi och får i bästa fall lukten i nosen, stannar upp, vänder och markerar.
8dec141

Andra gången jag gömde så hade Iris ben lugnat sig lite, det gick långsammare och hon nosade mer noga redan från början. Istället gjorde hon en annan grej när hon hittade, puffade upp skjutdörren och tuggade lite på påsen först innan hon la sig ner och markerade.
8dec142
Just nu väntar jag bara ut henne, hon får inte belöning förrän hon ligger där hon ska och markerar som hon ska. Så hon får ju inget för tugg, krafs eller annat bus. Egentligen gör inte krafset mig så himla mycket men jag gillar inte att hon tar upp det i munnen och tuggar på det…

En bra inomhusövning som gör att hon får använda sitt lilla huvud är det i alla fall!

8 svar på ”Benen är snabbare än nosen”

  1. Min gör likadant. Springer omkring som en tok och hinner knappt lukta alls. Sen lugnar hon sig och börjar använda nosen som hon ska. :-))

      1. Det har blivit bättre om jag jämför med när vi började med det. Jag ser till att hon blivit motionerad innan men inte uttröttad såklart med en vilopaus mellan promenad, sök. brukar göra det lätt för henne det första för att få henne in på det lixom, gör jag det klurigt första så blir det bara ett virrvarr hur länge somhelst innan hon lugnar sig. :)

  2. Har precis börjat med detta med min hund. Jag tycker det är rätt svårt dock, har aldrig tränat sök innan. Vad är dina bästa tips?

      1. Förstås! :) Tepåsar. Fick en bättre plan över hur jag ska gå tillväga efter att ha skrivit kommentaren bara. haha. Ska försöka igen nu på direkten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *