Dålig lydnad, bra sim

I dag tog jag med mig bägge hundarna och åkte till LaBK för att träna lydnad. Med mig hade jag videokameran för att dokumentera Iris träning.

Rastade, värmde upp, knöt fast Lina i en bänk, la videokameran på bänken och körde igenom lydnadsklass ett med Iris.

Började med en platsliggning där jag kom på efter en liten stund att jag inte hade koll på tiden. Räknade därför långsamt till 60 och gick sedan och hämtade henne. Kollade på hennes tänder och belönade med bollen efter det. (När jag kom hem och såg filmen visade det sig att hon låg i 3 min och 4 sekunder. Bra!)

Körde igenom resten av momenten i ettan och avslutade med bollbelöning.

Filmade 30 minuters träning bara för att komma hem och se att Lina ruckat på bänken och att Iris-träningen bara fastnat halvbra på film. Plus att vi var så långt bort att man inte såg särskilt bra.

Därför orkar jag inte göra någon lydnadsfilm. Däremot har jag tittat på den några gånger nu och kan konstatera att det inte alls ser ut så som jag vill. Jag är otydlig och Iris tar alla bra som frikommando. Måste börja träna att kedja ihop momenten som Anna brukar kalla det! Med början i morgon.

Efter att vi tränat klart gick vi förbi parkeringen och ner till vattnet som ligger så nära att det inte går att låta bli att gå dit. Iris fick simma efter sin boll hur många gånger som helst och nu tog jag det säkra före det osäkra och höll i kameran själv. Så ingen lydnadsfilm bidde det men väl en simfilm.

10 svar på ”Dålig lydnad, bra sim”

 1. Jisses, vad duktig Iris är på att simma! Big Smile
  Nemo är som Lina, på sin höjd kan man sträcka sig till att vada lite vid strandkanten Wink

 2. Hon tycker verkligen det är roligt att simma Iris Grin
  Barnen kollade på filmen med mig och tyckte att vi skulle åka och simma med Lara och Winken, de kan ju dock inte simma som Iris Laugh Det är mer Lina stil.

 3. Dog Malin, ja som en liten säl! Smile Jag tror att Nemo och Lina är vanligare än Iris. Men att vada vid strandkanten är ju också trevligt!

  Dog Catrin, japp, bra simmargener har hon fått från mamma! Yes

  Dog Hille, ja hon gillar vatten! Går vi ut på en brygga så får jag passa på så inte hoppar i vattnet.

  Ni får åka och simma ändå, hoppas att ni har lika fint väder som vi här! Cool

 4. Jag var inne på vovve.net innan och råkade komma över ditt blogginlägg om när du flög med lilla Iris-valpen!
  Tänkte höra med dig vad det var som gällde då, om det är någon maxvikt på hundarna för att de ska få åka med en i kabinen.
  Sen undrar jag över den lilla transportväskan du hade Iris i, köpte du den själv eller gick det att ordna en sån på flygplatsen?

  Jag undrar eftersom jag själv kommer behöva flyga och hämta min blivande jycke!
  Ha det gott!

  1. Hej Alexandra!

   Jag vill minnas att jag flög med SAS och att det var max 8 kg hund som gällde. Väskan ordnade jag själv, tog reda på vilka mått som gällde på deras flighter.

   Hoppas att det går bra när du ska hämta din vovve! Yes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette