Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Koppelträning och prat med hål i snön – Livet med dobermann

Koppelträning och prat med hål i snön

Jag, Magnus och Lina har tagit en lång promenad i snön idag. Vi gick samma väg som vi normalt brukar springa. Det tog närmare tre timmar. Att det tog så lång tid beror delvis på koppelträningen, delvis på att jag kröp runt på alla fyra.

Varje gång Lina drar så stannar vi och står still. Förut så har Lina tagit upp till 10 minuter på sig att komma in och ställa sig på min vänstra sida. Då kunde en timmas promenad innebära ett par hundra meter. Nu har Lina fattat att när vi stannar så kommer hon inte någonstans innan hon pallrar sig till vänstersidan och kollar upp och tar kontakt, däremot så verkar polletten inte ha trillat ner riktigt att det är just när hon drar i kopplet som det tar stopp. Eller så skiter hon högaktningsfullt i det! Hur som helst så går det bättre. Lina hade långlina på sig i dag, så några gånger gick hon och ställde sig vid Magnus sida även om det var jag som höll i snöret för stunden. Men vem bryr sig om såna detaljer när Lina är så duktig?

Jag försökte mig även på att prata med hål i snön för att väcka Linas intresse. Dvs nyfikenhetsträning! Jösses så smart man känner sig när man ligger på alla fyra på en skogsstig och pratar med ett hål i snön! Lina brydde sig lite, lite mer för varje gång. Hon blev rätt påverkad av själva stämningen dock. För när matte låg där och pratade med snöhålet så var det ju så kul och så spännande. Så hon började studsa lite och vifta på svansen, dock utan att gå fram och kolla vad som fanns i hålet. Till slut låg både jag och Magnus och pratade med snöhålet. Då kom Lina fram och ville kolla! Så jag hoppas att det betyder att den träningen också går åt rätt håll. Rätt tacksamt att det kom snö så att man kan öva överallt. Det känns nämligen lättare för mig att prata ner i och visa intresse för ett hål än att bara prata med gräset!

Jag har tänkt avsluta träningsdagen med att köra ett eller två pass i källaren också och träna kontaktövningar. Sen är det bara soffliggning och bentuggande som står på Linas schema resten av kvällen. Eftersom jag fyller år i dag så lagar Magnus en massa gott kött till middag, så lite köttspaning i köket blir det nog också!
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin online counter

0 svar på ”Koppelträning och prat med hål i snön”

  1. GRATTIS I MASSOR från hela gänget på Stars of Avalon!! Hoppas att du får en superduperfin födelsedag!

    KRAMAR E

  2. Grattis Madeleine i efterskott! Hoppas du fick en fin födelsedag och god mat…:-)

    Det verkar gå lite framåt iaf med koppelträningen, kämpa på!

    Ha det gott

    Lenis och Electra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *