Snyggt klädd i hundrastgården

I dag snöade det och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Eftersom vi tränade backar i går fick det bli fysvila i dag. Bestämde mig för att åka till hundrastgården här i Katrineholm.

Det är två inhägnade rastgårdar som sitter ihop och det finns träd, stenar och allt är rätt ”skogigt”. Jag gissar att rastgårdarna är 50×30 m styck så de är är helt okej stora också.
2jan163

Däremot vet jag inte om det är mig det är fel på eller vad det är men jag använder inte rastgården som de flesta andra hundägare. När jag är där går jag runt i rastgården, jag står inte still. Jag leker med mina hundar, jag pratar typ konstant med dem. Kastar leksaker, övar på loss, tränar lite inkallningar, kör leta-övningar. I dag sprang jag längs staketet några varv, det tyckte mina hundar var kul. Använder de hundar som är i rastgården bredvid som störning, något som Iris klarar bra men Sally gärna vill skälla och härja efter, inte ok. Jag släpper inte ihop mina hundar med andra om jag inte själv vill och det vill jag sällan. Ser inte syftet med det.

I dag var det hundar i den andra rastgården och de mattarna och hussarna körde den stil som de flesta andra jag ser gör. Dvs de står still och tittar på hundarna när de förväntas leka och springa runt (vilket de sällan gör). Däremot röker de cigg och säger saker som ”Ska du inte springa och leka nu?” till sina hundar. De kunde med andra ord tacka oss för ungefär hälften av den rörelse deras hundar gjorde då vovvarna tittade nyfiket på oss och kollade/sprang längs staketet. Springer deras hundar längs staketet kallar de heller inte in dem och jag tror inte de kan det heller.
2jan161
Två av hundarna bajsade stora högar i den andra rastgården, ingen gick för att plocka upp. Kanske såg ingen av de fem stillastående typerna det men jag som hade fullt upp med mina hundar och gick runt såg. Så är det ibland.

Just det gänget på fem personer och fyra hundar som var där i dag stod dessutom och lutade sig mot grinden. Det såg kul ut att de lika gärna kunde ha haft en rastgård på några få kvadratmeter och klarat sig lika bra ändå.
2jan162
Nu är ju hundrastgårdar till för att göra precis vad man vill med sin hund där men att inte orka plocka upp bajset efter sin hund, jag är väl så där imponerad får jag erkänna.

Sally var i alla fall söt och hade som ni ser en stickad tröja på sig. Inte för att hon fryser utan för att det är kul och vi har fått två stycken hundtröjor av Nemos husse och matte. Iris har lite för stor bröstkorg för tröjorna så båda är numera Sallys. Hon verkade inte störas av tröjan heller så då tutar vi och kör!
2jan164
Det märks vems hund hon är, Sally har redan lärt sig att hoppa upp på saker och sitta still, blir så när man har en fotande matte tydligen.

5 svar på ”Snyggt klädd i hundrastgården”

 1. Jag gör som du. Busar och leker och tränar med min vovve. Sen inte riktigt anledningen att bara släppa lös hunden i rastgården och sen stå och röka/prata och förvänta sig att hunden gör allt själv. Klart att hon springer omkring lite och luktar och nosar, men det är ju roligare om matte och husse är med och busar och springer och har sig!

  Tråkigt att dom inte plockar upp. Är likadant i en rastgård nära mig. Inte så stor som din, men när man går dit och hittar flera bajshögar, trots att det står att hunden inte ska göra i från sig där inne så blir man lite less. Givetvis kan olyckor hända, men ha koll på din hund och plocka upp fimpen efter dig tycker jag!

  Jättefin tröja på Sally!

  1. Hundrastgårdar är bra, det är bara att konstatera att vi använder dem olika. Men mina hundar tycker ju att rastgården är kul för att vi har kul där, inte för att de där har en chans att sticka iväg och leka med andra hundar eller slippa mig.

   Det är egentligen bara det där med bajset som jag tycker alla kunde ägna lite mer tid åt haha!

 2. Jag tillhör nog båda kategorierna av hundägare Razz Är jag pigg och glad så är jag precis som du, men ibland är det skönt att hundskräller rastar sig själv med andra hundar (nu är det iofs ytterst sällan jag släpper ihop honom med någon förutom kompisars hundar dock).

  På området bor det dock mest människor i som släpper ihop sina hundar, samtidigt som de själva gärna sitter på en stol och snackar skit och fikar. Jätteroligt när halva hundgården består av stolar eftersom ingen ids plocka undan efter sig..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette