En låång promenad

Igår var det söndag och soligt som tusan. Det var helt omöjligt att inte vilja ge sig ut på promenad!

Så med nymatad bebis och extra flaska med i vagnen gav vi oss ut alla fyra. Gick ner förbi Pampas Marina och över till Kungsholmen. Började gå mot Rålambshovsparken och väl där stannade vi till i rastgårdarna där. Väldigt isigt och vi hann inte vara där någon längre stund innan en hundägare med bostonterrier bara tänkte öppna grinden och gå in. Så jag fick hojta stopp och ta ut mina hundar och barnvagnen och upptäckte då att Sally tappat sitt halsband. Lämnade alla flickorna utanför och knatade runt en stund och letade i rastgården, icke.

Började gå genom Rålis och följde sedan Norr Mälarstrand bort till Stadshuset. Det var så fint och folk åkte skridskor ute på isen! Problemet med att gå ut en solig söndag i Stockholm är att man inte är ensam, det var knökfullt med folk och alla gick så galet långsamt! Jag fattar inte hur jag med två hundar som stannar och nosar och kissar och en barnvagn ändå rör mig fortare. Så vi gick faktiskt längs med cykelbanan istället. Den behövde vi bara dela med få cyklister och många joggare. Däremot hörde jag många kommentarer och såg hur många som kikade på oss från gångbanan.

Att gå med två dobermann brukar få folk att titta, släng på en barnvagn också och plötsligt blir det hund- och babytricket i samma. Vi fick beröm och glada kommentarer, både för fina och duktiga hundar! Jag är lite ovan med att få glada blickar och miner från folk som puttar på barnvagnar men nu är jag ju en i gänget och då är det annorlunda, skoj!

Efter Stadshuset funderade jag på att följa Kungsholmen runt men den där lilla stigen och senare trottoaren är så smal och jag orkade inte hamna bakom fler långsamma människor. Så vi gick förbi Rosenbad och in mot Kungsträdgården istället. Väl där hade jag rejält skoskav och började bli hungrig men tanken på att böka ner i tunnelbanan lockade inte. Vi var ruskigt nära att orsaka en korvincident då ung man som pratade intensivt i sin telefon med en varmkorv i den andra handen. Han hade inte riktigt koll på att vi kom gående men hundarna fick ruskig koll på var han hade sin korv. Nära att han blev av med den kan jag lova!

Vi knatade vidare förbi Segels torg och Åhlens tillbaka mot Kungsholmen. När vi var i höjd med polishuset kände jag att det var lika bra att gå bort till Fridhemsplan. Men väl där kändes det lika bra att gå tillbaka till rasthagen där i höjd med Thorildsplan och se om Sallys halsband kanske skulle ha dykt upp. Icke nu heller, så då gick vi hemåt istället.

Jag vet inte hur många hundar vi såg och mötte igår men jag gissar minst 50. Eftersom i stort sett alla hundmöten skedde så att vagnen hamnade mellan mina och den mötande hunden så lufsade Iris bara på. Sally däremot går upp i varv och lät det gå ut över Iris. Varje gång vi mötte en hund de första 2 h så skällde Sally till och studsade lite på Iris.

Om någon lagt märke till att båda hundarna har selar av modell ”gå fint” på sig så stämmer det. Kombinationen isigt underlag, vagn och två hundar har gjort att jag grävt i lådorna och hittade dessa som jag just nu använder på våra långpromenader. Då kan jag hålla hundarna i en hand och putta vagnen med den andra, hantera hundmöten utan att stanna och även om det skuttar upp en kanin i trakterna av Karlberg så klarar vi det också (har testat). Bebis säkerhet går först.

Och lång promenad blev det. Vi hade varit ute i 4 h och 10 minuter när vi väl var hemma igen!

Ett svar på ”En låång promenad”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette