Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 IDC IGP VM 2022 – Livet med dobermann

IDC IGP VM 2022

Vi kom ner till Italien på fredagen och hann ta en sväng till arenan och hälsa på alla svenskar som kört inträning innan vi hann dit. Alla var nöjda och glada i solskenet och stämningen i team Sverige var som vanligt god. Det var riktigt länge sedan jag träffade alla och därför kändes allt extra roligt!

Fredagskvällen avslutades på restaurang efter lång resdag. Jag drack för ovanlighetens skull ett glas rött vin till maten. Helt fantastiskt att kunna sitta på uteservering i oktober och bara njuta av god mat. Klart värt det den dagen men jag vaknade med otrolig huvudvärk dagen efter, högt pris för ett glas vin.

Jag tog mig till arenan men mådde pyton men jag ville verkligen se och fota Camilla Johansson och hennes Dobforsport Carma som tävlade på arenan den dagen. Tyvärr hade arenan så högt staket runt planen att jag var tvungen att stå uppe på läktaren och ta alla mina bilder så det blev inte de skarpaste tävlingsbilderna jag tagit. Tog i alla fall några enstaka foton på lydnaden och livesände skyddet på Facebooksidan Dobermann-Sverige.

Efter det var jag tvungen att åka till hotellet och sova någon h eller två. När jag vaknade igen var huvudvärken äntligen över och jag hann tillbaka till arenan lagom för att se norske Ingar Andersen och hans hund Olex Chuck vom Landgraf.

Dagen efter var det dags för de andra tre svenska ekipagen, som alla gjort väldigt fint ifrån sig i spåren, att tävla inne på arenan. Först ut var Camilla Dahlgren och hennes Terrorzone Zuper.

Efter det var det dags för Emelie Löwstedt och Diragos Come Clarity. De jobbade ihop 87 poäng i lydnaden.

I skyddet fick de 89 poäng och möjligheten att ta medalj fanns där!

Efter Emelie var det dags för Camilla Rönnqvist och Diragos Amaranth. De gick i par med tjeckiska Karolina Kocova och hennes hund Erzika European K9 Training Base (Sallys kusin!) Båda ekipagen stora favoriter på läktaren.

Karolina gjorde ett snyggt lydnadsprogram under tiden som Cava låg still på platsen

Karolina smällde till med dagens bästa lydnad och 95 poäng. Efter dem gjorde Camilla och Diragos Amaranth 83 poäng i lydnaden.

Till vänster Camilla R utanför staketet efter Emelies lydnad. Till höger, Tommy och Emelie utanför staketet när Camilla R varit inne och kört skydd.
Erzika European K9 Training Base

Efter att sista hunden kört sitt skydd var det klart att Norge vunnit guldet och bästa svensk hamnade precis utanför prispallen. Stämningen fram till prisutdelningen var väldigt god och jag gick runt och fotade lite runt arenan i väntan på avslutningsceremonin.

Tommy Andersson, vår svenske spårdomare i den officiella vm-tischan
Glad Karolina
Svenskuppfödda hunden Cape Secure Hangover tävlade för Danmark med husse Peter Faber
Hunden Cato Carlos Bohemia i skotska färger tillsammans med husse Dean Banks
Finska färger!
Grace von der Leibgarde i tyska färger tillsammans med husse Tobias Heilig
Team Sverige inför inmarschen. Tyvärr var Camilla Dahlgren tvungen att åka hem tidigare så hon var inte med på avslutningsceremonin.
Camilla Rönnqvist och Diragos Amaranth ”Cava” visar sitt kanske bästa trix.
Team Tjeckien 1 (varför de har två lag är oklart)
Team Italien, silvermedaljören i vit keps. Hans tik var en glad liten rackare!
Team Sverige! Ingela bar flaggan och Laine lagskylten.
Delar av den svenska hejjarklacken
Team Finland, bara glada miner
Team Noge
Tommy vid prisutdelningen
Domartrion: skyddsdomaren Martin Kruiss från Österrike , lydnaden dömdes av spanjoren Jose Maria Bulo Sole och svenske Tommy Andersson som dömde spåret
Prispallen. Norge på förstaplatsen, Italiens Michele Siniscalo på andraplatsen och tjeckiska Hana Staroprazska på tredjeplatsen
Ingar Andersen och hans hund Olex Chuck vom Landgraf överst på prispallen

Sist men inte minst ett lagsilver till Sverige!

De svenska deltagarnas individuella placeringar:

Emelie Löwstedt och Diragos Come Clarity plats 4 med 274 poäng

Camilla Rönnqvist och Diragos Amaranth plats 6 med 269 poäng

Camilla Dahlgren och Terrorzone Zuper plats 20 med 255 poäng

Camilla Johansson och Dobforsport Carma med 204 poäng

Helt övertygad över att några av de här ekipagen kommer att pryda pallen de närmaste åren! Ska bli kul att få rätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *