Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Iris uppåt väggarna i källaren – Livet med dobermann

Iris uppåt väggarna i källaren

I dag gick vi en lång promenad i värmen med vovvarna. När vi kom hem var vi alla väldigt varma och ingen orkade göra något. Bara slappa i flera timmar.

På kvällen började jag bli lite rastlös och satt och läste gamla inlägg i bloggen när jag hittade ett gammalt inlägg om när Iris var valp och letade pipis som jag gömde i källaren. Fick genast lust att se om hon kom i håg hur man gjorde.

Så ner i källaren för att valla av och gömma bollen, upp och hämta Iris, ut och kissa henne och sen ner i källaren och kommado ”leta”. Hon visste med andra ord inte vad hon skulle leta efter, hade suttit fint med en smeller att få lukta på innan kanske.

Det första söket sprang Iris runt som en idiot överallt i hela källaren. Jag filmade lite av och till men försökte att vara tyst hela tiden. Första filmen startar där man tydligt ser när Iris får något i nosen och börjar leta frenetiskt längs en vägg. Det är i samma höjd som bollen men för allt vad jag vet så kan det vara något helt annat som fångade hennes intresse. Frågan är bara vad i så fall? Tyvärr blev det lite dåligt filmat när hon väl hittade bollen då hon helt plötsligt bara vände upp och hittade den men det fastande på film i alla fall. Hela söket tog över 10 minuter men så länge orkar nog ingen glo på Iris…

Nästa sök visste ju Iris helt klart vad hon skulle efter. La henne längst bort i gången och gick lite hit och dit innan jag gömde bollen i ett förråd som visade sig stå öppet. Själv söket gick så fort att allt kom med på film och det syns väldigt tydligt när Iris får bollukten i nosen. Själv låter jag nästan besviken över att det gick så lätt.

Sista söket filmade jag hela tiden. Även denna gången knatade jag runt lite hit och dit innan jag gömde bollen men filmen börjar vid själva gömstället. Nu är hon mer eller mindre helt ointresserad av förrådet och den vita väggen där bollen var gömd de två tidigare gångerna.
Ett rätt svalt och kul sätt att trötta ut en liten hundskalle. Detta ska vi vidareutveckla och göra svårare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *