Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 De bästa drabbas av det värsta… – Livet med dobermann

De bästa drabbas av det värsta…

Det finns ett dobermannekipage som jag gillar lite extra av flera anledningar. Matte är föredömlig vad det gäller att träna hund då hon utgår från sin egen hund och förstärker och belönar istället för att straffa och fysiskt korrigera. Jag önskar att alla skulle få en chans att ta del av mattes kloka tankar kring tävling och hund, själv är jag ett stort fan och nickar bara instämmande varje gång vi pratar med varandra.

Som extra bonus finns det ingen dobermann som har det så fint och matchat i sin hundbur där bak i bilen. Jag minns när jag såg dem i rasmontern i Älvsjö, de glittrade ikapp och var så snygga! När man hör matte prata om sin hund är det alltid med kärlek och det går inte att undgå hur mycket hon tycker om sin hund.

Sist men inte minst har de visat framtassarna på tävlingsplanen och ekipaget jag syftar till är ju så klart Maja och hennes duktiga hund Korad ZTP BH SPH II Lp I Lp II Dobvoyage Agata.

Så när jag i dag läser att Selma varit hos Jens Häggström och fått diagnosen DCM så gör det ont även i mitt hjärta och inget känns rättvist.

Citerar här nedan delar av Majas blogg från i dag för jag tycker att det summerar det här radarparet så himla bra!

Det fanns heller ingen anledning att Selma skulle ha fått någon typ av träningsmeltdown, eftersom jag under hela hennes liv endast baserat vår träning på vilja, motivation och lust. Jag tror ju med hela mitt hjärta att det blir bäst och snyggast då. Dessutom anser jag inte heller att vi har rätt att förgripa oss på våra djur för att uppnå resultat. Jag vill ju kunna se mig själv i spegeln och Selma i ögonen… Om inte jag som Selmas matte står på hennes sida, vem ska då göra det? Tänk dig att du skulle få förslaget att fälla ditt barn om det sprang omkring i huset, skulle du göra det då? Det skulle säkert funka, barnet skulle säkert sluta springa till slut. Men skulle det vara rätt? Nä, det tycker inte jag. Jag som matte, eller för all del förälder till ett barn, måste stå på min hunds sida när man får diverse elaka förslag. Det är min åsikt och en dag som den 20 september, när jag fick beskedet om DCM, så var jag oerhört glad över att jag aldrig medvetet och planerat varit elak mot Selma.

Hon var min drömhund i 20 år innan jag fick henne, jag längtade så jag höll på gå under. 7 år gammal och ville ha Dobermann, jag fick vänta… Nu 30 år gammal så inser jag att hon fortfarande är min drömhund. Jag pratar alltid om henne och refererar alltid till henne, säkert en plåga för omgivningen. Min mamma säger:”Det hjärtat är fullt av, det pratar munnen.” I mitt hjärta där finns Selma, idag och i all framtid. Nu när Selma har fått ett förstorat hjärta, så hoppas jag att jag får plats i hennes också.

Maja, du är en fantastisk hundägare och jag vill på detta sätt bara säga hur mycket jag beundrar dig och din fina hund! Det känns fruktansvärt orättvist och jag hoppas att Selma svarar på bra på medicin och lever länge, länge!

Ni kan läsa Maja och Selmas blogg HÄR

9 svar på ”De bästa drabbas av det värsta…”

  1. Maja o selma är fantastiska och dom två gånger vi varit på våra kennelläger har jag verkligen beundrat detta ekipage vilket sammarbete och detta är Majas första hund om jag förstått det rätt? Jag själv är djupt impad och tycker detta är tragiskt.. Varför blir våra älskade hundar sjuka? Tycker det räcker nu! Nu måste allt vända inga mer dcm hundar nu! Jag gråter varje gång jag läser om det och får samma känsla som jag hade när min hund blev sjuk..

  2. Jag kan inte annat än att hålla med! Maja är en av dom som jag hyser stor beundran för.. Jag har aldrig träffat henne men jag har läst massor ur hennes blogg etc.. Hennes sätt att träna & verkligen tänka hund är ju suveränt!

    Jag drar slutsatsen att min beundran av hennes kunskap är rätt med tanke på att jag har aldrig hört ngn annan säga/skriva ngt annat än superduper kommentarer!

    Det är bara så tråkigt att DCM ..äh.. Det är en skitsjukdom !!!

  3. Visste ej… känns som allt stannade nu :( Fina fina moster Selmisen <3

    Usch denna oro för att DCM ska drabba Isis blev ju inte lättare nu!

  4. Det är ju mer än hälften av våra dobbisar som bär på genen, sen vet man inte vilka som blir sjuka men två hundar med genen kan ju få en valp som saknar den dumma DCM-genen så ev släktskap till Selma är ju oväsentligt egentligen. Selma har ju inte gått i avel.

  5. Nej men det är ju en hund jag träffar ibland och precis som du ser upp till väldigt mycket. När det kommer nära blir det väldigt jobbigt och påtagligt… :-((

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *