Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Skadad hund i tröja – Livet med dobermann

Skadad hund i tröja

Det blev punka på Iris när hon ville ha en boll som någon annan redan hade i munnen. En hörntand gjorde ett hål strax nedanför Iris ena bruna fläck på bröstet och det blev en liten nedåtgående ”ficka” där tanden gått in.

Sådana fickor är dumma och rätt svårläkta. Ibland behövs det ju till och med ett litet drän och sånt ville jag inte veta av!

Jag sköljde därför hålet med natriumklorid noga, noga och sen fick Iris sätta på sig en tröjja direkt för att inte komma åt att slicka själv.

Tröjan hon fick var en av mina gamla favvosar; en Mamma Mu tischa från när jag jobbade i bokhandeln för tusen år sedan. Motiv från boken Mamma Mu åker rutschkana. Otroligt tjusigt.

Med en t-shirt slipper man lägga på en massa tätslutande plåster och bandage och såret får vara ifred och luftas samtidigt.

Mycket smidigare än att låta hunden gå runt med tratt på skallen också. Mina hundar är inte förtjusta i att få den där dumstruten på skallen men båda accepterar utan problem en tröja.


I värmen som varit har Iris alltså sprungit runt i tröja mer eller mindre hela tiden. Jag trodde att min Iris skulle ta av sig den själv så duktig som hon kan vara men inte då. Helt obesvärad av den har hon varit och det verkar som att hon tror att från och med nu ska hon bara ha en färgglad tröja på sig, alltid.

Mamma Mu är utbytt mot en knallorange och jag försöker rulla upp tröjan lite så det inte ska bli så varmt om magen på henne. Iris är skendräktig just nu och hade säkert gillat att ha varmt inslagna små hundtuttar men det får hon inte.

Sist men inte minst så kan jag inte låta bli att visa bilder på allt det fina som hänt ute i naturen och i grannens trädgård just nu. Jag älskar att gå förbi hans tomt och alla blommorna med vovvarna!

5 svar på ”Skadad hund i tröja”

    1. Ja det sa bara poff så slog alla träd och blommor ut! Men så blir det ju bara varmare och soligare för varje dag här! Det är så härligt!

  1. Hoppas såret håller sig fint och inte blir infekterat och det är bra att hon låter det vara i fred.
    Gud va långt våren kommit hos er, fina bilder :)

  2. Men vilken otur…hoppas såret läker bra nu. Iris var i alla fall jättesöt i t-shirt :)

    Så vackra blommor! Det ser verkligen somrigt ut nere hos er. Här hos oss i norr har snön försvunnit från tomten och gräset börjar bli grönt. Snart kan vi gå i skogen också – Yes!

  3. :arrow: Carina vi är inne på dag 6 eller nåt med tröja nu och den åker inte av förrän det ser fint och läkt ut där under.

    Nu har det varit soligt och varmt i över en vecka och alla träden har fått så fina gröna löv och det blommar så tjusigt!

    :arrow: Ingis, du får hålla ut lite till sen kommer det gröna till er med. Bara att få komma ut i skogen igen är ju jättehärligt! :D Så slipper ni skidspår också! ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *