Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Kloklippning, värstaste som finns – Livet med dobermann

Kloklippning, värstaste som finns

Iris har aldrig gillat kloklippning.

Den svarta hunden förvandlas till en tjutande Chewbacca-tusenfoting som sprattlar med alla benen när det är dags att klippa klorna på framtassarna.

Ett tag gick det lite bättre när hon fick stå upp och vi klippte men numera är det bara en bättre startposition för att rymma. Vi är tillbaka på att hon måste ligga på sidan när jag klipper.

Ändå lyssnar knäppskallen när jag säger åt henne att komma tillbaka även om hon vet att hon kommer tillbaka för att bli klopklippt. Snäll, lydig eller bara korkad?

Lika synd om henne som det är vid klippningen, lika kul är det att springa runt med kloklippen i munnen efteråt. —>

Varje gång jag klippt Iris klor och klipper Linas och hon ligger där så snällt och tycker synd om sig själv och bara väntar på att det ska vara klart så är Lina min favvohund i hela världen!

14 svar på ”Kloklippning, värstaste som finns”

    1. Oj vilka powertools ;) Måste bli väldigt fint om man slipar lite också.

      Jag klipper hundarnas klor en gång i veckan (med ambitionen att nagga ännu oftare men det blir sällan så) och då blir det ju inte så jättemycket som klipps varje gång.

  1. Jag har också undrat varför vissa hundar är extremt rädda för kloklippning. Inbillar mig att vissa kanske har en bit osynlig pupla utanför den röda så att det kanske gör ont. Samtidigt piper de oftast till när jag inte gör något. Som tur är så är mina hundar som jag har hemma nu inte särskilt rädda för kloklippning.
    Önskar dig en trevlig helg!

    1. Hur fasen får man en katt att ligga still när man ska klippa klor? :cat2: Jag inbillar mig att de skulle rymma och rymma fort och sen vägra låta sig fångas. Och om man mot förmodan lyckades fånga dem så skulle de riva en när man försökte!

      Livsfarligt!

  2. Hahaha, kunde inte låta bli att le när jag läste ”Lika synd om henne som det är vid klippningen, lika kul är det att springa runt med kloklippen i munnen efteråt.” Härligt bild :)

  3. ”klipper Linas och hon ligger där så snällt och tycker synd om sig själv och bara väntar på att det ska vara klart” Låter precis som Himeko! ;)
    Med Abbe har jag aldrig haft några problem med kloklippningen..tills i sommras, då började han helt plötsligt en dag att knorra..
    Den gången resulterade i att jag råkade klippa honom i pulpan. Har aldrig sett honom ömka sig själv som då! Dock har han aldrig mer försökt bete sig illa efter det.
    Tror nästan han associera, Bete sig illa = ont i tassen..
    Sen har jag även märkt skillnad på om jag använder en ”vanlig” klotång eller om jag använder Millers.
    Millers är verkligen favoriten här hemma!

  4. Hos oss går Ella med på att göra nästan allt så länge det är hon och jag, UTAN när det är kloklippning på gång. Så länge husse håller i tången går allt bra; hon bokstavligen springer och lägger sig på rygg mellan hans ben medan han klipper klorna. När jag ska klippa går det inte alls. Konstigt för jag kan inte komma på att jag klippt för mycket eller liknande. :-|

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *