Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 En dobermannägare att skämmas över! – Livet med dobermann

En dobermannägare att skämmas över!

Jag minns inte hur jag hittade till Nicoles blogg eller inlägget hon hade skrivit i september förra året men när jag läste blev jag arg! Jag citerar:

Rätt vad det är står en dobermann mitt ute i åkern…

Då förstår jag vad mannen LÅNGT där borta skriker på…

Hunden får syn på mig och jag hinner inte reagera förrän den kommer springande (och skällande) emot mig med världens fart…

Som bekant är jag LIVRÄDD för lösa hundar (oavsett storlek) och jag vet inte vad jag ska göra då jag i bakgrunden fortfarande hör mannen skrika.

Jag tog min tomma dramatenkärra och slog till hunden med den… Jag vet inte var jag fick varken mod eller kraft ifrån, från rädslan tror jag…

En olycka att hund som är lös springer fram kan ju hända alla men är man hundrädd så spelar det ju ingen roll om hunden är snäll eller dum i det läget och då gäller det ju att som hundägare ta sitt ansvar.

Därför fick fortsättningen på historien mig att se rött och bli riktigt förbannad då dobermannägaren gick ifatt och började skrika och hota med att nästa gång skulle han se till att hunden bet henne! (Blogginlägget i sin helhet kan ni läsa HÄR.)

Dagen efter möter Nickole hundägare igen och denna gång slutar det med att polisen kommer. Jag gillar polisens agerande och att de tog saken på allvar och stöttade Nicole, läs mer om det HÄR.

Hunden har alltså synts till i Tullinge i Stockholm och nu den 18 januari skriver Nicole så här på sin blogg:

I morse var dobermannägaren ute på åkern igen.

Jag har sett honom nästan dagligen sedan incidenten och polisanmälan trots att han inte ens bor i området…

Jag var som tur var en bit ifrån honom när jag ser följande…

En kvinna kommer gående MOT honom och hunden på gångvägen, de kanske var 20 meter från varandra.

Istället för att KOPPLA sin hund så kastar han en leksak till hunden MOT kvinnan så hunden springer som en galning för att hämta leksaken.

Hur dum i huvudet får man bli?

Vi har även ett hunddagis som går samma runda som han varje dag, jag bara väntar på att det kommer att hända någonting…

Det är dobermannägare som denna som sätter vår ras på kvällspressens löpsedlar och pajjar för alla oss andra och jag är så otroligt ledsen för Nicoles skull och för alla andra som antagligen råkat ut (och kommer att råka ut) för denna hundägare.

För det spelar ingen roll hur snäll hund man har, att hota en hundräddtjej med att man ska få hunden att bita henne nästa gång… Jag skäms för att denna människa har dobermann!

14 svar på ”En dobermannägare att skämmas över!”

    1. Åh… Du anar inte… Varför jag är hundrädd kommer sig av att min lilla vavva blev biten, vill inte spamma här ;) länk finns i inlägget om attacken…

      Fast i nuläget måste jag säga att jag är mer rädd för ägaren än för hunden, eftersom han verkar ju nu gå där jag bor enkom för att provocera… :(

      1. Utan att ha träffat varken hund eller ägare så tror jag också att det är mr ägare du ska oroa dig över. Sen att hans brist på förstånd antagligen kommer att gå ut över hunden också känns troligt.

        Hoppas att du slipper se honom!

    1. Hej Maria o company ;)

      Jag kopierar det jag skrev till Madeleine; ”Hunden, ser ut som vilken dobermann som helst i mina ögon… Men när den anföll mig hade den en ”väst” på sig där det stod ”Playboy” på den ena sidan och ”lifeguard” eller ”bodyguard” på den andra… Minns inte om det var life eller body…

      Ägaren är från Chile eller närliggande land, hunden verkade vara från Argentina enl polisen…”

      Mvh Nicole

        1. Ah, ni tänker SÅ ;)

          Ha inte tänkt så noga på hur den ser ut för jag tänker mer på att den håller sig på avstånd när jag ser den, men jag ska kolla det och jag återkommer när jag sett den nästa gång :)

          Det är så svårt för mig eftersom jag inte har sett den på nära håll och kollat på den ordentligt… :( Och inte vill heller :-P

          Har någon vägarna förbi Alfa Lavals åkrar vid 8-10 en vardag så lär ni se honom *skratt* :-P

  1. Va? Jag blir helt bestört. Det är ju inte bara hundägare av rasen Dobermann som får skämmas, han skämmer ju ut hela hundsverige. Min hund har fått en spricka i tassen och jag har varit och inhandlad krage, sko och något pulver att strö på. Jag har för mig att du skrev om detta för ett tag sedan så jag gick in på din blogg för att leta reda på inlägget. Hoppas jag hittar några goda råd :-))

    1. Ulrika, sant det är ju som både hund- och dobermannägare man får skämmas för honom. :no:

      Iris trampdyna på höger framtass skar hon ju upp i december. Jag tyckte att det läkte både bra och rätt fort efter att vi tagit det lugnt i några dagar. Vi försökte hålla oss borta från asfalt och hårda underlag och lät bli långpromenader de fösta dagarna bara.

      Sen ville hon ju gärna slicka på tassen och när hon var ute och studsade så sprack det upp men nu är det helt läkt!

      http://www.galjar.se/?p=3828

      Hoppas att vovvens tass läker ihop bra!

      1. Tack Madeleine. jag har köpt en sko idag hon har på sig. Sedan fick jag rekommenderat ett pulver som jag köpte och strödde på. Men hon slickar sig också så det får bli strut ett tag.

  2. Hej igen! Bättre sent än aldrig ;)

    Hunden är svart med lite brunt på benen.

    Kuperad svans.

    Öronen… Det ryktas att han stoppades i tullen med hunden och att de tog bort tejpen, så de hänger.

    Ja, tror det var det :)

    Kram och trevlig sommar <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *