Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Grönt gräs och rutan – Livet med dobermann

Grönt gräs och rutan

När jag kom hem från jobbet i morse efter att ha jobbat natt fanns det litet tunt lager snö och snöblandad is kvar på gräsmattan. När jag vaknade några timmar senare var det nästan 10 grader varmt i solen och någon hade kidnappat i stort sett all snön och isen som låg. Mina snögubbar var inte ens sorgliga klumpar längre, de var borta.

Suck.

Gick på en rask promenad med hundarna och kunde konstatera att det inte finns särskilt mycket snö någon annanstans heller. Skogen är i stort sett helt fri från det, varför är man inte en spårnörd? Nästan så jag känner mig tvungen att lägga spår till hundarna nu bara för det…

Väl hemma igen gick hundarna runt på tomten och jag sparkade surt på pinnar med min stövel och plutade med underläppen över den gröna gräsmattan.

Fast allt det gröna gräset fick mig att tycka att det saknades något… Stegade bort till förrådet och tog fram fyra gula koner. Om snön rymmer tänker jag träna lydnad rutan.

Ställde upp en ruta och skickade Iris, smack i mitten ställde hon sig! Åh vilken tur att hon kom ihåg så jag inte behövde deppa för det också!

Testade från ett annat håll, Iris ställde sig i mitten! Min lilla gumma kunde så fint, hjärtat blev lika varmt som solen. Bästa Iris.

Kanske, kanske kan jag låta bli att hata Skåne för den värdelösaste vintern i mannaminne men då ska banne mig solen lysa varje gång jag vill gå ut på tomten och träna lite lydnad med mina gula koner…

17 svar på ”Grönt gräs och rutan”

    1. Vad är det som går dåligt då?

      Jag använder target, funkar på både Lina och Iris så det borde ju vara ett universaltips! ;)

  1. Själv tycker jag det skulle vara en underbaar dröm att slippa all jä*la snö :-) här finns de för mycke snö! ser så mysigt och vårigt ut där :-))

    1. Så här har det ju sett ut hela dec och nästan hela januari. Förutom att det mest har regnat… :rain: :rain:

      Vi har väl haft snö i kanske 3 veckor och då pratar vi inte djupare än 3-4 cm. Hade gärna haft vinter innan våren liksom :idk:

  2. Roligt med hundträning! Skulle faktiskt med vilja ha lite grönt gräs nu för all platsträning jag behöver köra. Ni får dock skynda er upp för det var en fågel som viskade att det ska börja bli varmt här snart igen…

  3. Oj! Ni har ju typ vår :O Den får gärna hålla sig här ifrån ett tag till så att man kan köra drag med skidor och släde ;)

    1. Fast vi ha ju inte ens haft vinter ännu! Inte kunnat åka en meter skidor och 100 m pulka på en snö-jordig åker. Sorgligt! :cry:

  4. Du får komma upp hit Madde – Här finns det massor av snö!

    Jag som älskar vinter och snö skulle nog aldrig klara av att bo i södra Sverige.
    Det räckte med 11 år i Stockholm, sedan gick flytten hem till norrland igen. Det jag saknade mest där nere var riktig vinter :)
    Nackdelen är förstås att att hundträningen blir lidande. Speciellt när man har en korthårig, frusen hund. Men det tar vi igen under sommarhalvåret istället ;)

    1. Jag som ska åka till Stockholm för att få lite vinter :))

      Hundträningen blir lidande här ändå, istället för snö så regnar det ju. I dag var det +2 grader, mulet och regn hela dagen. Inte så att jag studsar ut och tränar hund då….

  5. Vilken stjärnor du har! kanonfina :-D
    Tänkte också tipsa om mitt nyaste inlägg – en disskussion kring hundars mentalitet och hundproblem. Skulle vara kul att höra dina tankar.

    Följ gärna oss via Bloglovin.
    zunphoto.blogg.se

    1. Läste ditt inlägg (och bloggen du syftar till i det).

      Hundars mentalitet och uppfostran är två viktiga saker men det är inte samma sak.

      Tack för dina ord om mina vovvar! :)

  6. Haha ja det är lite märkligt trick. Men något väldigt annorlunda och faktiskt kul att träna in.
    Precis som du säger så kan det ju vara en fördel med att mina är så små. Men faktiskt så är det på både gott och ont då det blir en så liten rörelse de gör. Vilket resulterar i att de knappt hinner reagera på vad de faktiskt gjort. :)

    Fuskigt att ni inte har någon snö. Byter gärna. Här i Kiruna finns det i överflöd! :( Går knappt att träna dessa saker under vintern.. Inomhus går det ju, men just nu så sitter ju vi med en större 1a och har lite ont om utrymme att träna fullt ut.. :/ Jag har ju inga draghundar heller precis..

    Däremot tränar jag drag med en Dobber grabb :D <3

    1. Måste kika in på din blogg och se hur det går för er med byggandet. Roligt!

      Det där med drag efter dobbis är jag grymt avis på…

  7. Hej!
    Vi har träffats genom vovve.
    Har inte kunnat skaffa min efterlängtade dobbisvalp ännu, hoppas till våren.
    Får nöja mig med att ”låna” hund ännu så länge!
    Du har en underbar blogg och underbara hundar :-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *