Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Iris får oss upp och ut – Livet med dobermann

Iris får oss upp och ut

Jag har jobbat mycket nu de senaste dagarna. Eller nätterna rättare sagt. Samtidigt har husse varit borta.

När jag kommit hem från jobbet har jag rastat hundarna, gett dem frukost och sen gått och lagt mig för att sova några timmar.

Båda hundarna är duktiga och tar det lugn och sover oftast när jag sover. När jag väl vaknar är jag inte så jättesugen på att ge mig ut i två plusgrader och regn och hade jag bara haft Lina hade det nog blivit så att vi stannat inne och bara eldat i kaminen och byggt bo under ett täcke. Kollat på film och druckit T.

Men Iris vill inte bara elda och titta på film. Hon går och hämtar en leksak och lägger på mig. Sen får jag ett ben. En stund senare hör jag hur hon puttar upp locket till tvättkorgen och sen kommer hon med min strumpa. Hon gör lekinviter till Lina och hon sätter sig och tittar på mig tills jag reser mig ur soffan.

Tack vare Iris så går vi på långpromenader även i regnet, vi tränar lite i några minuter, vi leker och busar… sen går vi in och tänder i kaminen och tittar på film under täcket!

Iris är även den som håller mig varm när jag sover om dagarna då hon mer eller mindre alltid ligger nära, nära under tiden. När jag vaknade häromdagen tittade jag rakt in i Iris bruna där hon låg på mitt ben och tittade på mig, väntade nog på att jag skulle vakna. Min älskade hund!

14 svar på ”Iris får oss upp och ut”

    1. Ja film med gott samvete är mycket bättre än film med dåligt! ;-) Sen blir det ännu skönare när man får studsa i mysbyxorna efteråt för att jeansen man hade på sig innan är genomblöta av regnet ute.

  1. Vill inte Lina gå ut menar du ?? Är det för hon är gammal eller ?

    Jag skulle också kolla på film istället för att gå ut i det vädret !

    1. Regnar det så vänder hon gärna i dörren men väl ute så är det inga bekymmer.

      Det är väl mest att Lina kan ha många dagars vila eller dagar med lite motion utan att det märks så mycket på henne medan Iris börjar komma med förslag på att vi ska göra något efter bara någon dag.

  2. svar:
    haha ja du har inte haft gamla hundar hör jag men det är så med dom att pulpan kommer längre och längre fram med åren och då kan man inte klippa superkorta om man inte vill ha en halt hund :)
    Men man lär sig nya saker varje dag.
    och ja hon är supervacker, älskar hundar med stående öron :)

    1. Ja, det har jag då aldrig hört talas om! Jag tror inte ens att det stämmer. Tror snarare på att ju längre man slarvar med kloklippningen, ju längre blir pulpan?

      Min hund fyller åtta år om några månader och jag har då inte märkt att hennes pulpor skulle växa längre fram men det kanske kommer snart då!

    2. Har jag aldrig hört !!

      Vet du att det är typ 50 år sen som det blev förbjudet att kupera i Sverige ?? Byt ras !!

  3. Vad roligt att läsa, haha, Lea är väldigt lik! Hon kan stå och titta på mig i vad som känns som en evighet om jag latar mig is offan, komma med någon grej, sätta sif framför mig, komma och stå brevid mig i soffan för att ge mig en puss och sedan hoppa ner och ställa sig igen. KOM IGEN så gör vi något, tycker hon :-)

    Även samma med närheten, var jag än vilar, sitter, ligger etc så vaknar jag med en Lea nära nära. Under täcket, bakom benen i soffa, i min famn lite, ett huvud tycker hon alltid att hon får plats med på mig. Sötnötter.
    Tycker det är väldigt mysigt och hoppas att nästa har samma nära sätt.

  4. Tack så mycket för din kommentar på min blogg! Jättefin blogg du har med otroligt fina hundar! Iris är väldigt lik min Troja. :-) När Troja INTE fular sig på kort. :-P

    Haha, jo det är kul med lite fula hundbilder också. Mina hundar var experter på att lyckas göra grimaser i rätt ögonblick. Man hade ju kanske velat ha någon fin bild ibland med. Man vill kanske inte rama in de där fula bilderna… xD

    Hoppas att du har en bra dag med vovvarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *