Löptik och liten valp

Iris höglöper nog nu. Jag har skrivit förut att hon är precis som vanligt när hon löper men helt sant är det ju inte.

Gick en halvmil med hundarna i går, försökte hålla bra och raskt tempo. Iris som vanligtvis älskar att pinna på skulle stanna var hundrade meter för att kissa. Lina och jag suckade och jag frågade Iris (ja högt) flera gånger om det var möjligt att hon verkligen behövde kissa mer nu. Det behövde hon tydligen. Var kommer allt kiss ifrån, dricker hon i smyg när ingen ser?

Hennes ”lilla grej” blir ju dessutom hennes stora grej. Va fasen är det som händer egentligen?! Hur kan den bli så svullen och stor den lilla hundsnippan? Den rör sig i otakt med resten av kroppen, det är nästan hypnotiserande när hon springer runt. I hemlighet funderar jag på om man skulle sticka en nål i den vad som skulle komma ut; luft eller vatten?

Sist men inte minst så har jag snattat en bild på en liten kille. Det är en valparna från Mezzrows-kullen som jag bloggade om för ett litet tag sedan. Erkänner att den lille klutten gör mig lite valpsjuk…

16 svar på ”Löptik och liten valp”

 1. Men så du skriver! Sticka hål i den haha. Det kommer inte ut annat än blod, det har jag redan konstaterat (och nej jag gjorde inte hål själv).

  Gulligt med valpar!! Man blir ju inte alls sugen haha

  Men sen kan jag inte låta bli att fundera på hur många valpar de egentligen föds i dobermann sverige och hur många som avlivas innan de nått 8 veckor Frown

  1. Och du tycker jag är knasig som mumlar om att sticka hål när du nämner ordet avlivning i närheten av den där lilla söta klutten på bilden! Wink

   Men allvarligt, jag förstår inte vad du menar riktigt. Att uppfödare avlivar valpar de inte blir av med eller som det är fel på? Question

   1. Jag menar så kallad ”culling”. Man avlivar valpar för att de är av fel kön eller blev för många.
    Vi pratar alltså om friska valpar. Läste om detta nyligen och när jag såg valpbilden slog det mig.

    Jag menar inte att denna specifika kullen skulle vara reducerad (kanske bäst att påpeka det) utan generellt när dobbis uppfödare verkar tycka det är helt okej att göra på detta sätt.

    Jag har inte haft någon valpkull så jag ska väll egentligen inte uttala mig men jag har svårt att förstå mig på detta fenomen. Det måste ju gå att lösa på annat sätt genom att avlasta tiken om det blir många valpar.

    1. Visste inte ens att det hade ett namn!

     Jag har också hört lite lösa rykten om sånt, men aldrig inom dobermann vad jag kan minnas. Håller med om att det måste finnas bättre lösningar än att avliva friska valpar! Frown

     Med risk för att låta helt hjärtlös så tycker jag att det är en annan sak om valpen inte visar sig vara helt frisk eller om de är för många valpar för tiken att ta hand om.

 2. Kan tyvärr inte se bilden Frown
  Visste ingenting om att det finns uppfödare inom våran ras som avlivar valpar för att det är av fel kön eller är för många.Det gjorde riktigt ont i hjärtat att läsa detta.
  Vart läste du detta?
  Visste inte överhuvudtaget att man gjorde så i sverige,vet att det händer i USA.Speciellt när det gäller rhodesian ridgeback,dom avlivas om dom föds utan kammen..

  1. Nu kan ju som sagt inte svara för vad Camilla menade men som jag förstått det så är det vanligare inom en del andra raser.

   En del fel innebär ju större risk för sjukdom och då tycker jag nog att det är bättre att göra sig av med valparna ändå.. Big Frown

 3. Du är bra rolig du, men jag ska ju säga att det är nog en yrkesskada dedär med att vilja sticka i saker.. haha min mamma, som förövrigt är sjukskörska, tittade på min arm häromdagen och sa; ”Vilken härlig blodåder du hade där, den hade jag viljat sticka i..” Höll på garva ihjäl mig Grin

  1. Jag förstår precis hur din mor ser på blodådror, jag vet inte hur många gånger jag suttit i tunnelbanan och kikat på folks händer/armar och tänkt att ”där skulle man sticka”! Nu när jag jobbat med barn ett tag så har jag kommit på mig själv med att spana blodkärl på dem med…

   Iris bulliga hundsnippa är ju mer som uppblåst gummiring eller som något som suger upp vatten väldigt bra! Disktrasa liksom!

 4. Jag tror banne mig att ingen hundsnippa kan bli större än Leas, jag FATTAR inte hur det går till…Helt sanslöst. Som en halv elefantsnabel ser den ut när den hänger där den tiden, jisses. Lite skum kommentar till ditt blogginlägg men jag kunde inte låta bli. Confused

  1. Nästan så jag vill ta bild så vi kan jämföra! ROTFL

   Jag undrar också varje gång, hur fan är detta möjligt? Var kommer allt ifrån? Sen när man ser Iris rumpa bredvid Lina som är kastrerad och som har världens minsta lilla hundsnippa… jag döör!

 5. Jag var helt förvirrad när jag såg hur stor Dixie´s tjolla var när hon löpte. Jag var tvungen att googla och en text var så rolig så att jag vek mig av skratt.

  Nu är inte detta ordagrant men än dock : Tikens ’höna’ skall vara stor och sladdrig!

  Jag och alla andra med för den delen kunde inte sluta titta på hennes tjolla. Precis som du skriver så rörde den sig i otakt och levde sitt egna liv. Påminde väldigt mycket om en ’ hår – donout ’ till utseendet!

 6. Valpbilder är farliga, man glömmer ju allt jobb det är med de små! Hihi!
  Har träffat deras faster (Puma) om jag inte tar fel och hon verkar vara otroligt trevlig det lilla jag sett (Gick kurs för Mia och Puma fick vara visningshund!) Smile

  Och ang. löp och strl på muffar så undrar även jag hur sjutton de kan bli så stora! Lyckas blir mer normal när hon löper hon hon är väldigt liten annars, medan Doris blir enorm! Men de har ju något mer hår så det döljs lite bättre än på dobbisarna. Fast det är ändå typ så att man tänker ibland: ”där kommer en muff med en hund i andra ändan ROTFL

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette