Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Tillbaka på elfte våningen – Livet med dobermann

Tillbaka på elfte våningen

Det är snart sex år sedan Lina flyttade hem till mig och jag började blogga om livet med dobermann kort därefter. Då bodde jag i en lägenhet som ligger högst upp på elfte våningen och i början älskade Lina att sitta i kökssoffan och titta ut på utsikten. Bilder här.

Den tiden var också en jobbig tid. Lina gjorde utfall och jagade. Det var jättejobbigt att möta andra hundar och jag vågade inte ha henne lös. Jag var både osäker och okunnig och visste inte vem jag skulle lyssna på eller hur jag skulle träna med henne.

Hade det inte varit för bloggen hade allt känns mycket mer avlägset, kanske till och med bortglömt?

Sen jag flyttade bloggen till galjar.se har jag även suttit och flyttat gamla inlägg hit (meningen är att allt ska flyttas) och då har jag läst genom de där inläggen som jag skrev 2006.

Nu är vi i Stockholm några dagar och bor i samma lägenhet uppe på elfte våningen. Med de gamla inläggen i färskt minne känns det väldigt speciellt att vara här igen. Idag satt Lina i sängen och tittade ut genom ett fönster och morrade på något hon såg där ute långt bort, långt ner. Som att färdas rakt tillbaka till  2006! Avlägset men ändå som att det var igår.

Folk pratar om hur viktigt det är att skriva träningsdagbok, förstå hur mycket lärdom jag kan dra av min i stort sett dagliga dokumentation av mitt hundliv och hur mycket det betyder för mig. Jag är så tacksam att jag började skriva! (Även om ingen läste vad jag skrev i början) Kanske alla borde blogga, hehe!

Hoppas att det håller mig ödmjuk och att jag för evigt minns hur det känns att vara ny, oerfaren och i behov av rätt hjälp.

6 svar på ”Tillbaka på elfte våningen”

  1. Du har alltid vart en stor person för mig och speciellt då jag skaffade min dobermann.
    Du är ärlig, rolig och står för vad du tycker och har många gånger mycket vettiga saker att skriva om.
    Du beskriver rasen bra och ibland kommer man på sig själv att man ler då man läser just för att man känner igen sig!
    Du är också väldigt duktig gällande träning och jag tycker att du ska vara stolt över dig själv!:)
    Mvh Emma

    1. Oj vilken snäll kommentar! Tack så mycket!

      När jag köpte Lina fanns det inte så mycket annat att hitta än uppfödarnas egna hemsidor. Och där skriver ju alla att deras vovvar är bra och valpar är finast osv. Jag saknade något där jag kunde läsa om hur det var ”på riktigt”.

      Har jag med min blogg hjälpt någon med något vad som helst gällande dobermann eller dobermannliv så är jag jätteglad!

      Din kommentar gjorde mig glad resten av kvällen! Tack igen! :-))

  2. Varsegod!:)

    Ja precis så jag menar!
    Efter att ha haft dobbis ett tag så kände jag att rasen inte alls var så som folk pratar.
    Insåg hur härliga humorister de är.
    Även hur extremt roliga det är att träna, att personligheten är något man fastnar för direkt.

    Du har hjälpt mig att ”inse” hur underbar rasen är, så nu är det jag som säger tack! :)

  3. hej!

    jag har stort problem med tyra som jagar, jag vågar inte ha henne lös. det är frustrerande för jag vill kunna ha hundarna lösa i skogen och njuta istället för att kampa med linan eller koppeln med henne… :/

    har du några tips att dela med dig? jag är så nära att ge upp känns det som, ett år har jag kämpat…

    maila mig om du vill, lindajohansson08@hotmail.com :)

    1. Hej Linda!

      Jobbigt! :(

      Kollade in på din blogg och insåg att den har jag läst förut, fast det var nog länge sedan, vill minnas att du bara hade en hund då…

      Lina hade ju samma problem med jakt, har fortfarande egentligen men nu kan jag i alla fall ha henne lös utan att hon drar som en raket.

      Jag upplever att de många som har jaktproblem börjar i fel ände; dvs när man får problemet laddar man fickorna fulla av skojiga leksaker och godis och så går man ut i skogen och kopplar långlina på hunden och tror att man ska börja avträna där.

      Lina fick träna på att gå lös och hålla sig kring mig. Dvs gick hon mer än 2-3 m ifrån mig så nejjade jag henne tills hon fattade att nära var bra. Det finns en liten filmsnutt från när vi tränade det här i en rastgård med lite andra hundar som hon aldrig träffat förut som störning och då var det NEJ och BRA som gällde. (Världens suddigaste film !) http://www.youtube.com/watch?v=o4e_SVfyx_g

      Vi la även mycket tid på inkallningsträningen men då helt separat från de lösa promenaderna. Korta avstånd HÄR! och köttbulle med ökat avstånd.. Typ samma som du redan tränar med ditt halsband.

      Hoppas att ni hittar något bra tips som funkar just för er! Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *