Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 ..och i dag tålde jag henne inte – Livet med dobermann

..och i dag tålde jag henne inte

I går var jag arg på Iris. I dag tålde jag henne inte, bokstavligt talat.

Egentligen började det redan i går kväll efter att vi hade gått in. Jag kliade mig lite i ögat och det satte igång en galen klireaktion i båda ögonen. Jag ville gnugga ögonen ut mig!

I dag klippte jag Iris klor. När jag klipper hennes framtassar sitter jag gränsle över henne för att hon inte ska springa iväg. Hon sprattlar ju som en tok och det tar en liten stund. Baktassarna går lite fortare och efter lite svett i pannan så var vi klara.

Jag hade t-shirt på mig när vi klippte klorna och det började klia som tusan direkt på mina bara armar efteråt. Det pluppade upp nässelutslag direkt också.

Jag är ju pälsdjursallergiker men mina vovvar har alltid gått bra.

Ibland kan jag bli lite kliig på halsen och underarmarna när jag får Iris saliv direkt på huden, dvs hon slickar på mig. Lina är ju kastrerad och jag blir aldrig så av henne så jag antar att det har med några tikhormoner att göra?

Men inte så här mycket och dessutom var det ju efter att vi gnuggat päls mot hud under kloklippningen som det blev så här.

Duschade Iris direkt och sedan dess har vi kramats utan att det börjat klia.

21 svar på ”..och i dag tålde jag henne inte”

  1. Usch vad jobbigt!
    Så där blir jag av alla korthåriga hundar.
    Min sambo delar en liten staffe med sitt ex och när hunden är här ser jag ut så där över hela kroppen. Det kliar något djävulskt. Dessutom sover hunden i sängen av gammal vana och när hon har varit här är min rygg helt förstörd av blödande sår och det blir finfina ärr när det har läkt ihop.

    1. Men hjälp! :shock: Kan inte hunden sova någon annanstans då?! Du kan ju inte ha blödande allergisår på ryggen varje gång hunden varit där!

  2. Jag reagerar på min hund vid löp/skendräktighet. Och jag är inte allergisk enligt provtagning och pricktest. Blir tjock i näsan, kliande ögon och prickar på kroppen. Reagerade aldrig så på min förra hund som va långhårig. Märkligt.

    1. Jag har fått för mig att det är vid löp och skendräktighet jag reagerar men Iris borde först vara skendräktig om någon vecka eller två så jag får inte riktigt ihop det som hände… ?:-)

    1. Mäh, nu spricker ju min teori om löp och skendräktighet. Kankse Dani går runt och är extra homonig jämt?

  3. Jag kan riktigt känna hur det kliar bara genom att se på bilderna. :shock:
    Skönt att du ändå klarar av att leva med hund trots allergi. :-)

    1. Om jag ska vara ärlig så har jag glömt att jag är allergisk. Nu för tiden klara jag även katter mycket bättr än för bara några år sedan.

  4. Jag har i hela mitt liv varit allergisk mot pälsdjur. Har dock haft hamster, kanin, katt, hund och har ridit i 10år. Jag reagerar kraftigt m astma, rinnande ögon, kli i öron och hals… You name it! Självklart får jag också utslag som dina av de flesta djur ink Selma (kastrat). Skölj m vatten och det lugnar ner sig, klia aldrig i näsa, ögon el. underliv m ”hundbesudlade” fingrar. Slemhinnor är extra känsliga såklart, eftersom man saknar hud där.

    Nr 1: Ha aldrig djur i sängen!!! Om du inte vill äta kortison, som jag…

    Vissa individer är bättre än andra, varför vet jag inte. Nybadade djur är såklart bäst! Vinna tex känns ofet och nybadad jämt och jag reagerar typ inget på henne. Anledningen vet jag inte, men Selma är hur som helst fetare i sin päls/hud.

    Det går utmärkt att leva m allergi, de som säger motsatsen är gnällisar! Motivationen måste bara vara tillräckligt hög!;-)

    Tjing!

    1. Du också?! Det är som jag då, fast tvärtom. För min mamma lät mig aldrig ha några husdjur pga allergin.

      Jag har aldrig haft mer än kli i ögonen och kli på huden och snorig näsa. Har aldrig satt sig på andningen liksom och jag har aldrig behövt ta mediciner.

      Lina köpte jag ju när jag var trettio och sedan dess har jag ju haft hund i sängen mer eller mindre hela tiden. Därför blev jag väldigt förvånad när jag plötsligt fick såna kliprickar också.

    1. En gång på sex år med hund kan jag klara utan medicinier. Hoppas det dröjer sex år till nästa kliprickarm! ;)

  5. Hej!
    Min pappa är också pälsallergiker men så länge han inte verkligen GNUGGAR sig i ögonen har han inte problem med någon ras vi umgås med (är dagmatte/hundvakt i princip varje dag åt olika raser). Hans allergi visar sig genom rinnande ögon (säger han, har aldrig reagerat på något djur under hela mitt liv, jag är 16 och han är för övrigt uppväxt med hund).

    Tål du bara dobermann eller tål du andra raser också? Hur allvarlig är din allergi?

    Hur mycket fäller en dobermann?

    Jättebra blogg föresten, första gången någonsin jag är inne på en blogg flera gånger om dagen för att se om ett nytt inlägg blivit upplagt :-P

    1. Hej Fanny!

      Det låter som jag är som din pappa då, så länge jag inte petar mig i ögonen så går det bra att träffa även katter.

      Svårt att svara på hur jag är med andra hundar och raser, jag har ju bara bott med dobermann själv. Däremot var jag mer allergisk och blev täppt i näsan innan jag skaffade mina vovvar, så de verkar som min allergi blivit bättre sen jag skaffade hund själv…

      Men eftersom jag aldrig tagit mediciner mot allergin och sover med näsan i en dobermannrygg så borde jag ju inte vara sååå himla allergisk! :))

      Lina fäller mer än Iris, men mest på vår/höst. Små svarta hårstrån tar inte så mycket plats men dyker upp överallt, det är nästan magiskt.

      Kul att du gillar bloggen!

  6. Sådär blir det på mig också ibland men sålänge jag tar medicinen sätter det sig inte på andningen. Lite kli i ögon och så kan man ju stå ut med, fördelarna väger ju helt klart upp. Upplever också att allergin blivit bättre sen jag äntligen fick hund själv (knäppt, verkar som kroppen vänjer sig eller ngt). Ibörjan reagerade jag mer på henne men nu känner jag knappt av något. Nu reagerar jag bara på hundar som pinkar på sig själva, luktar mkt hund eller har fet päls. Tur att min hund inte gör något av det :)

    Jättebra blogg förresten, tittar in här rätt ofta. Är väldigt förtjust i dobbisar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *