Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Träning, tävling, spring – Livet med dobermann

Träning, tävling, spring

Våren, solljuset och alla som uppdaterar sina facebook-statusar om att de ska ut och tävla inspirerar. Plötsligt satt jag framför datorn och anmälde mig till lydnadstävlingar, roligt!

När jag hade anmält mig till tävling så kände jag plötsligt ett stort behov av att åka och träna med Iris. Packade lilla träningsväskan, åkte till klubben och såg att där var fullt med bilar. Räknade till 16 stycken, det var knappt att jag fick plats på parkeringen.

Visade sig att en massa väktare var där och tränade. Perfekt störning! Som mest var det tre schäfrar/mallar på planen bredvid oss och övade skydd. Det skreks ”loss” och ”nej” och det viftades med skyddsärmar och kamptrasor högt och lågt under tiden som Iris och jag körde igenom ettans moment.

Själva momenten kan hon ju men snea sättanden, trippande under ställandet och smygförflyttningar under platsen har vi definitivt att jobba på. Det som hon gjorde bäst var faktiskt att hon skötte sig så bra trots allt som hände runt omkring. När vi tog paus tittade hon lite från sin skuggplats bakom hindret men annars var hon rätt ointresseradd. En plats körde vi t ex under tiden som en rottis skallade på kamptrasa snett bakom Iris, perfekt!

Vi busade rätt mycket med färgglada kampsnöret också mellan lydnadsmomenten. Jag ställde mitt ute på palnen och skickade Iris att rondera två lyktstolpar och ett plank, skoj!

När vi kom hem igen fick Lina följa med ut och springa. Häromdagen lyckades Iris och jag ääntligen springa milen under timmen och planen var väl att försöka hålla samma tempo med Lina. Tyvärr mådde jag bara illa när vi sprang och därför blev det bara strax över 8 km på 1 h men lilla Lina verkade nöjd ändå där hon trippade bredvid mig!

10 svar på ”Träning, tävling, spring”

    1. Inte tävla men försöka åka dit och kika! :) Hittar dock ingen info om det någonstans när jag försökte googla..

  1. Som sagt, sååå himla duktiga och inspirerande!
    Och så fina vovvar har du också!
    Har en liten fråga, i vilken ålder började du att springa, cykla osv med dina vovvar?
    Min lilla tös är ju bara 1år och fem månader så funderar ännu :b

    1. Jag tror jag röntgade Iris när hon var 16 månader och när jag fått svaret på allt var ok så började jag springa och dra med henne.

      Så länge du inte ska börja springa maratonträning med hunden så är det nog inga konstigheter i den åldern. Jag springer aldrig på asfalt och Iris travar ju lätt vid min sida när jag flåsar på när vi springer milen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *