Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Små trädgårdsövningar på film – Livet med dobermann

Små trädgårdsövningar på film

Iris och jag jobbar vidare på övningar som har med IPO-träningen att göra. Eller rättare sagt, vi tränar för att kunna lägga på mer störning efter hand och sedan klara IPO-övningarna bättre än vi gör nu.

I går kunde jag inte släppa en boll framför nosen på Iris, backa några meter bakåt och kalla in henne därifrån utan att hon först tjuvade bollen. Vi tränade samma sak några timmar senare på kvällen och då gick det hur bra som helst. Var tvungen att filma lite och som vanligt blev det lite gott och blandat som spelades in.

…tror minsann att det blev fokus på Lina istället för på Iris. Hennes gråa näbb konkurrerar ut allt annat!

16 svar på ”Små trädgårdsövningar på film”

    1. Lina är bäst. Och hon äger denna tomt. Som en drottning går hon runt och kollar, gräver, spanar och rullar sig. :D

      Vi saknar snygg-Tyson och er!

  1. Va go Iris är som vill springa in med sin bebis :D Tycker det ser bra ut och duktiga Lina som ligger även om Iris trampar på henne :D

    1. Hon är inte lika go när vi kommer in och matte lägger bebisen/bollen på en hylla högt upp i hallen. Då måste hon yla lite av ren olycka ett tag. Men sen går det bra igen… :roll:

  2. hoho!

    Vad duktiga ni är!! Sedan var ju inte Lina fy skam heller :lol: Förresten, hur korrigerar du när hon sätter sig? Såg att det vart korrigerat vid första följet..

    Vad har du för planer i år?

    1. Hoho på dig med Emma! :D

      :?: Jag förstår inte riktigt vad du menar med korrigeringen.. Är det på något speciellt ställe i filmen du menar?

      Hundplanerna är att starta i lydnadsklass ett och två tror jag. Sen vet jag inte mer. (Men så är jag en otroligt ostrukturerad hundplanerare… :o )

  3. Ni är såå duktiga. Alla 3 :-) Mamma Maika blir så stolt när hon ser sin dotter jobba så bra med sin matte. :D Stor kram

  4. oh vad spännande med starter i år! :lol:

    Jo, ca 35-37 sek in i filmen sätter hon sig på nytt. Det kanske inte var medvetet men på vilket sätt föredrar du att göra om? Sedan undrar jag vilken inkallning du föredrar, bakom föraren & runt eller vänder framför & sätter sig?

    Oh du, du har gått special sök kursen va?

    Vad många frågor men det är så kul!

    1. Aha, nu fattar jag vad du menar! :idea:

      Det är ju jag som gör att hon rättar in sig där vid 35 sekunder. Jag vrider på huvudet så att hon ska hamna i bättre (rakare) position.

      När vi övar positionsträning så gör jag ju på enklaste sätt så att jag bara belönar med godbit eller leksak när hon hamnar rätt, annars blir det noll utdelning.

      Jag har bara den inkallningen på Iris som syns på filmen, dvs in till sidan och så vänder hon där. Vi tränar ju IPO så jag borde ju lära henne att komma och sätta sig framför mig men det har jag varit helt urkass på att lära henne. :roll:

      Och yes, jag och Lina har gått en kurs som var rätt lång i specialsök. Det är roligt! Något du funderar på att sysselsätta dig med eller?

  5. okej, ungefär som jag tänkte mig.

    Man kanske ska börja med att öva med ipo inkallningar? Bara så att den inkallningen ska kännas bekant innan man kör igång på riktigt?

    Jag tyckte att det kändes bekant. sedan står det ju också om man läser om hundarna såg jag nu :lol:
    Men jag tycker det verkar vara super intressant!
    Jag vet inte men det vore kul att prova ju :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *