Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Inget prat, bara klick – Livet med dobermann

Inget prat, bara klick

Iris och jag började på kurs i onsdags. Tävlingslydnadskurs klicker.

Kul att gå kurs, se en massa andra hundar igen. Kul att testa något nytt, även om jag klickat båda hundarna så har jag aldrig går kurs i det så här.

På första kurstillfället skulle vi försöka klicka hunden till utgångsposition. Iris blev ställd av att jag bara stod där och väntade ut henne utan att säga något. Vad ville jag? Själv tyckte jag att det var märkligt att inte säga något till hunden, jag är van att berömma med rösten, prata med Iris, ge kommandon.

Hade förväntat mig att Iris skulle bryta ut i frustrationsstuds med tillhörande ljud men näe, hon var rätt tyst faktiskt.

Hon satt mest och stirrade på mig (synd det inte var en kontaktövning). Testade att pendla mellan ligg och sitt men verkade ovillig att släppa ögonkontakten med mig, dvs hon stannade helst framför mig.

I dag testade vi här hemma och då snurrade Iris in i fotposition direkt, utan att jag sa ett knyst precis som på kursen. Plötsligt kunde jag lägga fokus på att bara klicka en rak och rätt position. Massor med klick och godisar som flög genom luften blev det.

Ska bli intressant att se hur hon beter sig när vi åker till klubben nästa gång, hur platsberoende det är vad hon väljer att göra då. Nu övar vi liten stund här hemma varje dag så jag hoppas att hon har hajjat tills nästa gång vi åker dit!

9 svar på ”Inget prat, bara klick”

  1. Kul och nyttigt med kurs, man lär sig alltid något nytt :-)

    Jag har nominerat dig som min favoritblogg på Tyras.se , hoppas det inte gjorde något ;)

    1. Exakt! Man lär sig alltid något nytt! :yes:

      Så klart att det inte gör något, det var ju jättesnällt av dig! Nu blev jag nyfiken och måste kolla den sidan! :-P

  2. Klicker är ett mycket bra hjälpmedel i hundträningen…som du skriver ”Inget prat bara klick”

    Vet du några som är intreserade av en dag med lite rallylydnad ?? jag ställer gärna upp och visar lite..

    1. Vi är ju faktiskt gamla klickträningskompisar Sören! :D

      Det vore jättekul med rallylydnad, kan vi inte samla ihop ett litet gäng och testa någon dag?! :)

      1. Det är bara att höra av sig.. du har kanske några dobbisar i krokarna (Behöver ju inte bara vara dobermann ) Nu ser det dock ut som Tindra håller på att gå in i löp, men så fort hon löpt färdigt kan vi ju träffas, så du kan ju se om du vet några som är intreserade.

        Man skulle ju kunna hyra in sig på Hässleholms Hundcenter (Innomhushall) http://hundcenter.webs.com/

        Skylltar och hållare har jag..

        Jag kan nås på 0708-706241

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *