Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Trädgårdsjobbsträning – Livet med dobermann

Trädgårdsjobbsträning

I dag har vi varit här hemma på tomten. Jag krattade ihop en massa löv för att kunna klippa gräsmattan.

Som vanligt var Iris med och i dag kombinerade jag trädgårdsjobbet med hundträning. Tog paus i lövkrattningen och tränade plats med Iris. Använde en kampleksak för att belöna platsen, det är nytt för oss att ha lek/kampbelönining när vi tränar detta moment.

Sen var det dags att klippa gräsmattan och när jag gör det är Iris gärna med. Antingen går/hoppar hon efter mig eller så kommer hon med boll/leksak i munnen.

Då gräsmattan är stor blev det mycket träning under tiden. När hon kom med leksaken övade vi på kommandot ”loss”. Jag har märkt att Iris är dålig på att släppa på första loss-kommandot och gärna kampar ett tag till innan hon släpper men när jag frågar henne Ska jag kasta den till dig? då släpper hon direkt. Därför övade vi på loss med omedelbart beröm och att jag varvade att kasta iväg den en bit och kampa med henne som belöning. När hon inte släppte så knatade jag bara vidare med min gräsklippare. Iris följde frustrerat efter.

Ibland går Iris bara vid min högra sida när jag klipper gräset. Det passade jag också på att utnyttja och kommenderade ”fot”. Dels var hon ju då tvungen att byta sida, dels blev det rätt bra störning med gräsklipparen och att den ibland svänger när man minst anar det. Använde även här kampleksaken som belöning och på slutet gick jag och höll i gräsklipparen med högerhanden och gick och slog kampleksaken (löst alltså!) i huvudet på henne med vänsterhanden. Fin position, bra kontakt ändå, roligt!

Gräsmattan tål kanske ingen visitation men huvudsaken är ju att det blev bra hundträning! Sex säckar löv blev det också.

I morgon ska jag plocka fram Iris bästa leksak för hundträningen, ska bli intressant att se hur det går.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *