Äng eller skog?

I dag har Iris och jag varit och spårat. Det var länge sedan sist och vi var på ett nytt ställe. Det var den söta röda vovven här till vänster vars husse frågade om vi ville spåra i dag. Klart vi ville!

När Iris ska spåra så brukar jag låta henne gå mot spåret i sele och lina redan på stigen/vägen dit. Det är för att jag vill se om hon vet vad vi ska göra och sätter igång och spårar av sig självt. Dessutom blir det ofta en nittiograders vinkel från ett ställe där flera båda människor och hundar gått och om hon då prioriterar spåret ändå.

I själva spåret har Iris en tendens att göra annat. Även om hon vet var spåret går så kan hon plötsligt få för sig att kolla eller göra annat, typ vem har gått och kissat här ute i förrgår? När jag sen säger till henne att nu spårar vi, då fortsätter hon att spåra och går rätt. Samma sak när Iris hittat en apport, då kan hon först kolla av allt runt omkring först, innan hon sen väljer att spåra vidare.

Därför hade jag lagt inte bara proffspinnar i dag utan bytt ut dem mot en snusdosa godis, en litet tygdjur och en kamptrasa som slut. Tror bara jag la en proffspinne faktiskt. Dvs fyra grejer.

Den lilla röda sötnosen fick gå ett ängsspår och jag la ett skogsspår till Iris. Fast var det skog verkligen? Min persoliga och sörmländska definition på skog är inte detta:

Frågan var bara om det var skog med äng i eller äng med träd på? Jag vet inte.

Själva spåret gick bra. Iris snurrade lite men klarade ett par stigövergångar. Jag försökte vara helt tyst och sa inte så mycket eller tjatade på henne att göra rätt (med undantag när hon började ha kaninbajsbuffé, då sa jag faktiskt till henne).

Ska försöka lägga roligare saker i spåret ett tag nu, lattja mer och låta henne (förhoppningsvis) själv inse att det är roligare att spåra och bara fokusera på det. Kanske och med lite tur blir vi även av med kaninbajsätarproblemet!

6 svar på ”Äng eller skog?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette