Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Trevligt men uselt – Livet med dobermann

Trevligt men uselt

Ännu en träningsdate med Erica och hennes hundar har vi hunnit med! Även denna gång åkte vi till Rådalens BK och körde lite agility.

Solen lyste och allt var egentligen bara mys. Iris var uppe i varv och var inte riktigt lika bra på att stå i pinnen som sist. Vi provade på en platsliggning innan vi började hoppa över hinder, hon kröp framåt och hade sig, inte bra alls.

Sen vet jag att agility är plättlätt och att det är en sport för töntar och småflickor MEN att få med sig en dobermann i flygande fläng över rätt hinder, i rätt ordning med tungan rätt i mun och se till att få med sig kontaktfält och springa slalom utan att hoppa över sista pinnen och att hunden springer lika fint och fort både på förarens högra och vänstra sida, det är inte så jädra enkelt som de töntiga småflickorna får det att se ut!

Agility är en sport för tuffingar, så det så!

Sammanfattningen av träningen blev att Iris och jag har mycket kvar att jobba på! Tur att man kommer på det så här i början på säsongen i alla fall. Nu blir det mycket fokus på lydnaden tills vi fått den att sitta som jag vill ha det, som det är nu kan vi inte ha det! Inte nöjd alls är jag. Även om vi hade väldigt trevligt när det gick uselt.

Det enda som kändes riktigt bra var att Iris ser förbannat snygg ut när hon flyger över hinder. Högt och bra hoppar hon. Jag tröstar mig med det.

Lägger med en bild på Ericas två vovvar. När herr Milo ville ha bollen passade lilla fröken Diva på att hugga honom i svansen och hålla fast! Ytterst busigt men såg väldigt kul ut!

8 svar på ”Trevligt men uselt”

  1. Älskar Iris blick, så fokuserad!
    Hon är grymt fin! Det är roligt att följa er träning oavsett om det är skittöntig agility eller tuff riktig hundsport som IPO’t :wink: :evil:

    Haha, jajamen, det var på håret, men äntligen på rätt sida strecket, när vi fick 159,5 så var det rätt surt måste jag säga haha!
    Och visst är det matten felet ligger hos, hunden kan ju egentligen ettan i sömnen O:) , men med en kaosmatte så blir det inte alltid rätt! Jag suger en stund till på karamellen, för vi är långt ifrån klara med tvåan *host*inte ens börjat :o )

    1. Jag och Lina har väl fått 158 eller 159 också så jag vet hur det känns! X(

      Nu blir det varken IPO eller agility, nu följer vi i era tassar och kör lydnad. Och min plan är redan nu att ta ett förstapris i ettan och sen studsa vidare till tvåan. (Visst lät det enkelt?! :p )

  2. Hahaha.. Såååå sant om agility;P
    Trevligt att läsa om fler som klarar av att ta en mellandags träning för vad det är! Man tar med sig det som var bra och inser att det bara är EN dag i ens vovvars liv:)

    1. Motgångar gör mig lite taggad och mer motiverad så skulle allt bara flyta på så skulle det ju inte vara någon (hund)sport!

      Så fint att du fick med bild här när du kommenterade. Hur gör man då måntro?

  3. Ja agility är inte bare bara, det är faktiskt lite jobbigt, när man ska försöka hinna med sin dobbis som far som skjuten ur en kanon :p Håller med om att Iris ser riktigt bra ut när hon flyger över hindret :D

  4. :arrow: Eva, ja jag var ju inte beredd på att det skulle hända heller så jag satt bara där och tänkte Mäh! Får man dra sin brorsa i svansen verkligen!?

    :arrow: Hille, verkligen inte bara bara! Det är kul och det kräver fokus, lydnad och samarbete! Och fart – på matte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *