Vinterlandsjul

I går lämnade vi Skåne och styrde volvon mot Södermanland. Som den snöälskande person jag är så kan ni kanske förstå att jag blev lycklig över att skillnaden var rätt stor.
vagendec2012
I dag åkte vi ut till Katrineholms Orienteringsklubbs stuga Siggetorpastugan och åkte lite på en väg som gick där. Båda hundarna var med och de sprang i de gamla bilspåren och vi åkte skidor i mitten. (när vi kom var det helt orört så jag kan garanterat säga att jag inte sabbat någons skidspår).

Tyvärr gick det inte att skejta där och efter att vi åkte lite fram och tillbaka på den där vägen (4,5 km sammanlagt) så åkte vi hem och lämnade av Lina hos mamma innan vi fortsatte ut till Katrineholms golfbana Jättorp. Där åkte husse några km i de fina spåren under tiden som Iris och jag drog upp ett litet eget spår på driving rangen och delar av första hålet i den rätt djupa snön.

Jag skulle vid det här laget betala pengar för att få åka i ett bra skejtspår!

3 svar på ”Vinterlandsjul”

 1. Här hos oss kör slalombackens pistmaskin runt i brukshundklubbens spår ett par gånger i veckan. Jättefina spår.

  Tyvärr är terrängen backig och spåret börjar med närmare 5 km uppför, passerar förbi toppen på slalombacken. Sedan går det nedför resten. Så när man alldeles slut och svettig vänder neråt från toppen blir man iskall av fartvinden innan man är tillbaka på klubben. Dessutom lägger sig den kalla luften i dalgången så det är som varmast när du själv är som varmast och kallast när du själv blvit nerkyld igen.

  Oftast åker jag bara 2,5 km slingan för då är det bara en backe upp och en backe ner, mestadels platt. Numer har jag inte kondition för mer.

  1. Pistmaskiner som dra upp spår låter som musik i mina öron!

   Lite knasigt upplägg på spåret dock, jag vill helst bara ha platt spår när jag åker med hund eller möjligen svagt uppåt. Annars blir det som du säger väldigt kallt väldigt fort.

   2,5 km är inte så lite eller ”bara”, det är en skön runda! Smile

 2. Hejsan! Jag har tänkt att börja springa och cykla med min hund, han är 1 år nu. Har du något tips på hur jag ska börja, vill ju inte ta ut honom för hårt? Smile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette