Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 En lördag i Stockholm – Livet med dobermann

En lördag i Stockholm

I lördags klev Iris och jag upp klockan 07:45. Jag ville åka skidor innan resten av Lidingö vaknade och kom till spåren. Vi skippade därför frukosten och strax efter kl 8 körde vi 6-7 km på sjön.

Snön var tung och blöt och Iris tog nog ut sig rätt så rejält. Jag stakade på som en dåre bakom henne då det inte fanns skate-möjlighet. Tog bild före och efter åkningen.
16feb13.1

När vi kom hem igen vilade vi och åt frukost innan det var dags att gå ut igen. Denna gång tog vi oss in till stan med buss och tunnelbana, det var längesedan Iris åkte kommunalt sist men hon tyckte att det var lika tråkigt som vanligt.
16feb13.2

Målet med vår SL-resa var Gärdet där vi mötte upp Emelie och Anna!

Vi var inte på något sätt ensamma om att befinna oss på Gärdet en lördag. Ett gäng hästar, ett ännu större gäng skidåkare och helt galet många hundar var också där! Full rulle med andra ord.

Vi gick någonstans mellan skidåkarna (ni ser tre av dem på bilden nedan) och den stora hundstigen. Anna och Iris fick påhälsning från några av hundarna men mesta tiden fick de vara för sig själva och hittade bland annat en frippa i snön.
16feb13.3

Vi gick över hela Gärdet och fortsatte sedan ut mot Hunduddens träningscenter, ett ställe som ingen av oss varit på men där vi vet att det ligger ett hundkafé.
16feb13.4

Jag blev glatt överraskad redan utanför dörren då det satt en lapp på väggen som talade om att hundar skulle hållas kopplade och ordning och reda gällde. När vi klev in blev jag förvånad över hur fint och mysigt det var. Jättetrevligt!

När vi var på väg ut till Hundudden skämtade jag med Emelie om att jag skulle skriva på bloggen att SDK Södras och SDK Stockholms respektive webredaktörer skulle ha möte där men när vi väl satt oss ner med vårt kaffe och varma choklad såg jag en person som plötsligt fick mig att känna mig mer som hundbloggare (och lite fd boklus också).

För vid et bord satt Åsa Nilsonne med sina två små vovvar. Åsa skriver nämligen en välläst hundblogg som jag kikar in på ibland. Jag som alltid ska fram och hälsa när jag ser någon sådär kunde inte låta bli att gå bort och säga hej.

Det hela slutade med en liten gruppbild där jag fick låna en av Åsas gulle-vovvar då Iris hade lagt sig och tuggat märgben under bordet. Fast nu när jag tittar på bilden så ser jag att den lilla dobermannnosen lyckades nästla sig in på bilden ändå. Anna sitter framför Emelie men syns lite dåligt. Kul möte!
16feb13.6

När vi hade fikat klart ägnade sig Emelie och Anna åt lite barn-hund-övningar. Det var lika många lördagspromenerare utan hund som med där inne och fikade och många av de små gästerna tyckte att det var otroligt spännade med alla vovvarna som var där.
16feb13.5
När vi kände oss klara på Hundudden gick vi samma väg tillbaka över Gärdet, tog Valhallavägen bort och svängde ner mot Stureplan. Där gick vi Kungsgatan upp och skiljdes åt vid Hötorget.

Iris och jag tog tunnelbanan hem och i vid Karlaplan klev en gigantisk Grand Danois på precis där vi satt. Iris kunde inte slita blicken från den stora vovven och ett tag var den allt jag kunde titta på också. Jag la märke till att husse verkade vara lite stressad av att vi var så nära även om hans hund verkade rätt lugn.

16feb13.8 Så tittade jag lite närmare på husse och konstaterade att det var Sverigedemokraternas egen Kent Ekeroth, mer känd som en av killarna med järnrör.

Kunde inte låta bli att fundera på om hunden var ett mjukare substitut för järnröret.

Jag hade i alla fall rätt i att han verkade stressad av Iris och min närvaro för att han tog med sig hunden och gick och ställde sig vid nästa dörr istället. Iris är en stolt svartskalle så det gjorde han helt rätt i. De klev av vid Gärdet och Iris och jag tog en bild på dem genom fönstret innan vi fortsatte vår resa hemåt .

Vi stannde på en liten Ica på hemvägen och gick sedan den sista biten hem, tog väl en halvtimme gissar jag.

När vi kom hem la vi oss i soffan och rörde inte på oss så mycket mer den dagen.

5 svar på ”En lördag i Stockholm”

  1. Det var kul att ses! Om du någonsin ska håla en kurs i hur man lägger upp sin blogg på olika listor så anmäler jag mig redan nu. Jag klarade inte ens vovve.net utan hjälp… Och så blir man ju alltid glad av att se en vacker Dobermann…

    1. Om du lyckas klura ut det själv någon gång så blir mitt tips att ha samma lösenord till samtliga bloggräknare och blogglistor. Jag har noll koll på hur jag går in och ändrar eller fixar på någon av de där sidorna längre..

      Tack för att jag fick låna och hålla i din söta lilla vovve! Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *