Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Korta spår och mycket kamp – Livet med dobermann

Korta spår och mycket kamp

I dag kom herr Nemo hit med sin husse. Vi tog våra djur och åkte till miniskogen här i närheten. Där la vi några kortare spår åt våra vovvar.

Jag la två spår med två vinklar och leksaksslut till Iris. Tror vi väntade 45 min innan vi gick dem och då hade Nemo fått köra lite sök under tiden. Iris spårade något bättre än vanligt men jag vill ha ännu mer fokus på spåret och inget annat. Ska lägga fler korta och vinklade spår med kalasslut till henne i form av prima leksak så får vi se om fröken vill spåra mer och bättre sedan.

När det var Nemos tur att spåra följde jag efter och tittade. Efter ett lite veligt förstaspår gick han som en klocka i spår nummer två, jättekul att se!

Det regnade på oss i skogen så när vi spårat, rastat och sökt så åkte vi hem till mig och åt kakor och drack saft. Jag hämtade kameran och vi satte upp gänget på träningsmattan.
11april13.1
Lilla Lina i mitten ser alltid så kul ut på bild, man riktigt ser på henne att det är lite jobbigt att sitta mellan de där blådårarna. Dessutom gillar jag effekten av mörka hundläppar mot grå nos, det ser ut som att Lina sitter och formar munnen och säger Oooooooo! Iris och Nemo ser inte så smarta ut de heller.
11april13.2
När vi fotat tyckte Nemo att det var dags för lek. (Det tycker han alltid) I dag fick han faktiskt utdelning, hans lekinviter övertygade Lina att börja leka med honom och de studsade runt en stund på golvet.
11april13.3
Innan Nemo åkte hem igen så gick vi ut på tomten och övade på ett rätt ovanligt problem; det är nämligen så att Nemo när han får en leksak i munnen gärna springer runt med den i käften och inte vill komma på inkallning. Han måste vara världens första dobermann med detta problem.
11april13.4
Husse la ner mycket energi på att få Nemo att fatta att även om leksaken han hade i munnen var kul så hade husse en likadan leksak och med den kunde man kampa hejdlöst hur mycket man ville. Dvs mycket roligare än att springa runt för sig själv och skaka den besinningslöst.
11april13.6
Husse gav verkligen allt och gjorde några baklängeskullebyttor och bjöd på sig själv. Nemo hakade på och snart har han fattat att hos husse är det bäst! Alla dobermann som fattat det har fattat allt!
11april13.5

3 svar på ”Korta spår och mycket kamp”

  1. Haha, sist jag kollade in fick han sitta jämte flickorna… på avstånd ;)

    Vet inte om det var ironisk med leksaken, för Disa är tamej tusan lika dan. Springer och hjular och gör segerdans runt mig. :-D

    1. Jag var jätteironisk, jättemånga dobermann lider av den sjukan; ”springa runt själv med leksaken”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *