Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 SM i lydnad är svartvitt – Livet med dobermann

SM i lydnad är svartvitt

I dag åkte vi till Falkenberg och kollade på kvaltävlingarna till SM i lydnad. Det var första gången jag skulle få se så många bra elitekipage på samma gång och förväntningarna var höga.

När vi kom dit var kvaltävlingarna redan igång och tävlingen hölls på tre planer samtidigt. Varje ekipage gjorde några moment per plan och vi satte oss närmast den planen där de körde momenten

  • Stå, sitt och ligg under marsch
  • Apportering med dirigering
  • Inkallande med ställande och läggande

Det blev flest bilder på momentet som kördes närmast oss, inkallandet med ställande och läggande, som ni ser tog det inte lång tid innan jag hade konstaterat att SM i lydnad är svartvitt. Nästan alla tävlar med border collie!

Nedan lite random hundar samt hunden Måsarps Tony med förare Heidi Ljungbeck från Helsingborgs BK.
lydnadsm13.1

Det stora utbudet av BC och rätt många gullighetspoäng gjorde därför att den lille papillonen blev publikfavvo direkt! Även om den också var svartvit.
lydnadssm2013.3

Tjusigast på planen var ekipaget med matchande skor/halsband. Ett halsband som visade sig komma från favvo-Minx. Extra pluspoäng för pälsfärg och stil alltså!
smlyd13.5

När vi gick förbi de stora resultatlistorna insåg jag att jag kände igen ett ekipage, Sofia från Lidingö BK. Kul även om vi inte stannade så länge att vi hann se henne tävla. Hejja henne i alla fall!
lydnadsm13.2

Vi kikade även lite på agilityn, shit de är snabba när det flyter på och allt går bra. Till och med kameramannen såg ut att vara snabb på fötterna! Agilityn kändes även som en skön omväxling från alla elit-BC, rasvariationen där var lite större!
agilitysm13.1
Sist men inte minst så konstaterar jag att jag inte kände igen några av ekipagen som var på planen under tiden vi var där men att jag såg en annan hundbloggare som satt under ett parasoll snett bakom oss i publiken. Det säger rätt mycket antar jag!

9 svar på ”SM i lydnad är svartvitt”

    1. Det var smart med parasoll. Många hundar letade skugga under stolar och bänkar och själv var jag lite trött i skallen mot slutet, hade varit skönt med skugga!

    1. Haha, jag hade inte erkänt, jag hade låtsats som om det var noga genomtänkt och med flit! ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *