Badbrudar

I dag lyste solen på oss så jag bestämde att vi skulle ge stranden en ny chans. Fast denna gången åkte vi till havet och tog bara med oss Iris och Anna.

För att ge Anna en ny chans att ta några ordentliga simtag åkte vi till den stora, långgrunda viken som ligger här i närheten. Vattnet visade sig vara varmt med bra badtemperatur även för oss och de stora sanddynerna ute i vattnet var större än vanligt, hurra!
6juli13.4

Här och var blir det lite djupare så att hundarna måste simma och Iris simmade på som den säl hon är.
6juli13.1
Anna har fortfarande en lite mer skvättig simstil men hon är inte rädd för vattnet och plaskade på rätt bra!
6juli13.2
Tack vare att Anna lånade Iris flytväst så kunde Emelie hjälpa Anna att komma ut på bra simdjup och hålla upp rumpan så att Anna tog några fina simtag till slut. De övade även passivitet i vattnet, dvs att bara vara helt stilla så att Anna fick märka att det också var lugnt och att hon flöt.

Jag hade med mig en leksak till Iris (rosa kong-pinnen) då Iris har en förmåga att börja bry sig om fåglar när hon är vid/i vatten. Dvs börja jaga. Jag vet att hon har mycket jakt i sig men jag vägrar acceptera att det inte går att göra något åt. Ibland hinner jag säga nej innan hon drar och då stoppar jag henne men det går så fort att jag ofta får ropa efter att hon redan satt fart iväg. Vi övade jättemycket i dag och det gick bra. Fångade ofrivilligt en sådan jaktstart på bild i dag, se nedan till höger. (Iris kom tillbaka!)
6juli13.5
Anna och Iris hade väldigt kul också, sprang fram och tillbaka på sanddynerna med leksaken och båda var duktiga med de andra människorna som var där och badade från båtar.
6juli2013.3
Den största jädra fender(?) jag någonsin sett hade flutit iland och när jag pekade på den och bad Iris sätta sig vid den så gick hon mer på handtecknet än vad jag sa och trodde att jag menade att hon skulle hoppa upp på den. Så det gjorde hon, hepp!
6juli13.6
Jag och Iris ska åka tillbaka till stranden snart igen och simma mera, vi gillar havet jag och min hund!
6juli13.7

3 svar på ”Badbrudar”

  1. ”säl-bilden” på Iris hade lika gärna kunnat vara på min Dobermann-korsning! Då ser man var han fått det från Razz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette