Är det verkligen gulligt?

15 Dec 2016 by Madeleine, 2 Comments »

Det är väl tack vare, eller kanske snarare på grund av, instagram jag ser dem så ofta. De små söta hundarna som ser så perfekt fluffiga ut. Ofta valpar. Så söta och pluttiga att man ibland undrar om de är riktiga. Inte helt ovanligt att de har en kul maskeradkostym eller små hundkläder på sig och det är här jag börjar känna något annat än bara åh-gulle-gull.

Plötsligt känner jag samma sak som jag gör när jag ser dokumentärer på tv om galna amerikanska mammor som klär ut sina små döttrar och anmäler dem till skönhetstävlingar. Är det barn eller dockor att leka med?

Är det här hundar eller dockor att leka med?
15dec161

Är det bara gulligt att sätta på hunden en sparkdräkt och försöka få den att se ut som en människobebis? Åkte sparkdräkten av så fort kameran slutat fota så är det ok, allt annat tycker jag är vansinne.
15dec162
Bilderna ovan är från instagramkontot seamusobrien samt 9gag och råkade bli de två konton där jag såg den här typen av bilder i dag.


2 Comments

  1. Jossan skriver:

    Visst kan det väl vara lite gulligt, i lagom mängd. Nu har jag inte varit in och kollat på instagram, så vet inte om hela deras konto består av gulliga hundar i kläder. Men jag kan väl känna lite som du, bättre att skaffa en docka att klä ut än hundar/små barn för skönhetstävlingar!

  2. Sofia skriver:

    Jag reagerar också på såna bilder. Jag tycker det handlar om hur man ser på djur. Att klä ut dom (till halloween eller jul eller vad som helst) kan se ut som en gullig grej – men djur är inte SAKER utan levande varelser. Så klart har en del hundar inget emot att ha på sig en kostym medan andra har det.
    Tycker inte det är ok att sprida såna bilder för då spär man på bilden av att det är okej. Djur kan inte ge sitt samtycke. Visst kan man säkert se på vissa djur om de är ok med det eller inte men tror få är så duktiga på att läsa av kroppsspråket.
    Många sitter och skrattar åt klipp med djur som jagar sin svans osv. Det är inte roliga klipp, det kan ju vara stressade djur.

Leave a Reply

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Följ dobermannlivet på:

Livet med dobermann gillar:

Taggar

Search

Arkiv

Senaste kommentarer

   Beat diabetes   Diabetes diet