Dobermannsöndag; grilla i sökskogen

Under tiden som husse och Lina stannade hemma och sprang milen tilsammans i förmiddags åkte Iris och jag till Ljungbyhed och tränade hund.

Vi började med sök och Iris var först ut i skogen för att leta figuranter. Hon fick leta upp två för henne okända människor och vips så var det inte så självklart för henne att skallmarkera när hon hittade dem. Jag hade dessutom låtit bli att utrusta figgarna med någon form av leksak eller belöningsgodis. Figuranterna fick be henne att skälla och då plötligt kunde hon bra igen. Nyttig erfarenhet!

Sen var det unge herr Nemo där husse lagt ribban högt i söket. Hitta, skallmarkera och fortsätta skälla till husse kom ut till figuranten var lite för mycket för Nemos skalle men hittar figuranter gör han och glad är han när han gör det!
28april13.1
28april13.2

Sen var det dags för en ny bekantskap med ludd på! En tjusig Australian Shepherd vid namn Jacko. Ljuvlig hund som var otroligt snabb i starten (ja, jag jämför med dobermann). Han låg ner när han hittade figgen och hade precis börjat skallmarkera därifrån. Jag gillade det konceptet.
28april13.4
28april13.3

Sen var det fröken Kiras tur att leta figuranter, dolda under kammonät bakom en tall bland annat.
28april13.figge
Kira hade spring i benen som vanligt och hennes skall ekade i skogen, hon är duktig, snabb och söt.
28april13.5
28april13.6

Efter det var det dags för engångsgrill och en massa korvar!
28april13.sist
När allas magar var mätta åkte vovvarna Nemo och Jacko hem och Iris och Kira fick åka till klubben för att träna lydnad också.

Jag fick jättebra hjälp av både Jessica och Christian som öste kommenderingar över oss när vi tränade på att bara ha en bra fokus i utgångställningen. Några ”återfall” fick vi med hopp och frustration men dem plockade jag bort med hjälp av några Nej + en liten släng vatten.

En riktigt bra dag och söndagsträning som toppades med ljuvligt gröna åkrar i det skånska landskapet på hemvägen!

2 svar på ”Dobermannsöndag; grilla i sökskogen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette