Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Svansblod – Livet med dobermann

Svansblod

För ungefär två år sedan hade vi lite bekymmer med Iris glada svans som fick ett litet sår på tippen och blodade ner hela huset. Nu har det hänt igen och vi har ett fasligt sjå att få den där svansen att läka ihop tillräckligt bra och länge för att hon inte ska slå upp den varje gång hon viftar loss i samband med att någon av oss kommer in genom ytterdörren.

Precis som sist slås den upp hela tiden, precis som sist slickar hon på svansen fast hon inte borde. Precis som sist blodar hon ner väggarna både inom- och utomhus!

Pisksnärtsvansar är lite knepiga faktiskt.

8 svar på ”Svansblod”

  1. personligen så förstår jag inte att vi har kuperings förbud i sverige för dobermann.. tanke på att dom piskar sönder sina svansar ganska ofta ! själv har jag en import från portugal men måste ialla fall säga att du har otroligt vackra hundar och följer din blogg dagligen för att hitta lite trix för måste säga att det är den roligaste rasen men även den jobbigaste jag någonsin har haft.. nu håller vi bara tummarna att våran oxå blir vuxen någongång :-*

    1. Med tanke på att Iris är 5 år och detta är andra gången och Lina är snart 10 år och det aldrig har hänt henne så ser jag ingen direkt idé att riva upp kuperingsförbudet. Iris har gjort illa sig i tassarna och slickat på dem fler gånger men jag har aldrig funderat på att kapa tårna på henne för det ;)

      Hur gammal är din hund? Jag tror att de blir hyffsat normala vid 4 år faktiskt! :D

  2. Tips! Fast jag vet inte om det är ett tips men det är en tanke som jag tänkt många gånger när jag läst om svansskador (har också dobermann). Paraplyn brukar ibland ha ett överdrag. Ett sådant kanske skulle passa, med lite vadd i, på den skadade svansen. Är dock osäker på hur bra idén är i praktik ;)

    1. Jag gillar sån här påhittighet! Det är nästan värt att gå coh köpa sig ett nytt paraply bara för att få fatt på ett bra överdrag och testa! :D

  3. våran är 4 månader och herregud .. behöver jag säga mer ?? hinner inte mer än vända mig om så är det något bus som har gjorts haha och sen den där blicken (JAG ?? helt oskyldig förstår inte alls varför jag skäller haha så nu har vi anmält oss till brukshunds klubben så jag får lite hjälp med att använda huvudet på Septimus .. har haft schäfer tidigare som blev 13 år och måste säga att det är verkligen 2 skillda raser, jag som tyckte jag pluggade på så mycket innan men ibland så undrar jag om vi är ett sjunkade skepp *asg* sa du 4 ÅR ??? herregud ge mig styrka :-?

  4. Ah, dessa sår / sprickor & dylikt som går upp och aldrig läker… Fick en ”öronlapps-spricka” på min amstaff-mix, den läkte icke! Men jag hade lite ”kraftfulla” öron-droppar kvar från den gamla goda tiden, då när sådana var tillåtna för veterinärerna att skriva ut.. Den innehöll både pencillin och svampdödande medel, jag droppade det på öronlapps-sprickan och vips! Läkningen tog vid och sprickan kom aldrig tillbaka. Fick förstås skäll av veterinären när jag berättade om det, och frågade om det finns något likvärdigt nuförtiden, hela varningstexten kring antibiotika-resistens osv. drogs upp.. Jag förstår att det inte är bra, utan omsvep. Det var dock inte ett 1a hands-val, utan det gick veckor utan att det läkte innan jag droppade det här på. Och hunden slapp gå med en spricka i öronlappen som blödde då och då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *