Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Skräphund! – Livet med dobermann

Skräphund!

Nu har jag jobbat dagtid ett tag. Ibland är husse hemma med Iris och när han inte är det åker jag tidigare från jobbet för att Iris inte ska behöva var ensam för länge. Jag flexar utifrån Iris helt enkelt. Ändå har det blivit rätt många dagar då vi går upp strax före kl 5 på morgonen, går en promenad i mörkret på ca 45 minuter, när vi kommer hem igen får hon mat och jag åker till jobbet.

Om det har med löp, att vara ensamhund, mina jobbdagar eller annat att göra vågar jag inte spekulera i men Iris har blivit en tjuv på denna tid och den senaste veckan har varit den värsta någonsin!

Jag sopsorterar. Det ska man nämligen. Häromdagen blev kärlet med plast överfull och därför tog jag den fulla påsen, knöt ihop den och la på diskbänken ute i groventren. Jag orkade inte lägga ut den i förrådet i väntan på att åka till den där sorteringsstationen där det ska lämnas. Torr och ren plast i en plastpåse, inget nytt i detta hus. Inget som Iris brukar vara intresserad av heller. Åkte till jobbet dagen efter och när jag kom hem, då hade Iris ombestämt sig angående påsar med plast i.

Att hon vet att inte får göra så vet jag också. Det enda sättet att få henne att gå in dit skräpet låg var att säga att hon skulle få mat. Och då satte hon sig ändå så långt ifrån matskålen/skräpet som det bara gick. Normalt sitter hon typ i ställningen med mat och väntar på att skålen ska sättas ner till henne… Byracka.
3dec144

Fruktfatet på bilden nedan har vi haft mer än ett år. När jag åkte hemifrån häromdagen låg där två äpplen också. De var magiskt borta när jag kom hem. Ett helt nytt snatteribeteende.
3dec141

3dec142 Häromdagen hade Iris hämtat den mat jag lagt för att tina på diskbänken, dvs ett kilo Nordic färskfoder. Där har har jag lagt maten för att tina de senaste 3,5 åren och Iris har aldrig snattat den innan men nu, nu gör hon tydligen.

När jag har druckit det sista ur ett mjölkpaket lägger jag det alltid upp och ner i diskhon (husse har synpunkter på det men det är en annan historia). Också gjort i över tre år vi bott här och nope, Iris har inte snott dem heller. Ändå var detta vad som mötte mig när jag kom hem i går. Två tomma mjölkpaket hade hon hämtat och tuggat sönder och slickat ur.

Jag slängde inte mjölkpaketen. Jag la dem i diskhon igen. Bara för att kunna peka på dem i morse innan jag åkte till jobbet och säga till Iris att Och de här rör du fan inte.

När jag kom hem från jobbet i dag visste jag att det inte fanns något färskfoder hon kunde få fatt på. Ingen frukt hon äter i fruktskålen. Inga nya mjölkpaket att hämta. Inget var framme. Inget.

Förstår ni hur förvånad jag därför blev när jag kom hem i dag och det såg ut så här på köksgolvet? Den sabla hunden har lyckats öppna till soporna och noga gått igenom alla kärl där vi sorterar alla möjliga olika saker. Hur fan lyckades du Iris? Och varför?
3dec143
Skojigt nog var de två mjölkpaketen jag lämnat kvar på morgonen orörda…

12 svar på ”Skräphund!”

    1. Med tanke på att hon ska få en lillasyster snart så vore det jättebra om detta helomvändning tillbaka igen! Sånt här ska man ju inte lära ut och visa den nya flockmedlemmen! :dazed:

  1. Det där känner jag igen från Krut :-).

    Har dom väl lärt sig att öppna lådor skåp etc så lär dom forsätta. Jag fick sätta barnlås på skåp där jag hadde mat.

  2. Kanske kan man köpa nån slags aktiveringsleksak och lägga fram? :D Eller ge henne ett fryst märgben att tugga på?

  3. Min tik har precis löpt för första gången, och hon har också vänt helt om gällande vissa saker.
    Min gör inte sådär stora projekt ;) Men hon har bitit sönder alla sina gosedjur som hon haft sen valptiden, hon blir 1 år strax. Hämtat kartonger i pappersåtervinningen och gjort atomstora bitar (som hon sen rullar sig i), bitit av alla mina skosnören… Bla. Hon höll inte ens på så när hon var 10 veckor!

    Detta händer när hon varit ensam hemma. Vilket tidigare inte varit några som helst problem. Hon har varit supercool och inte ens brytt sig om när jag gått hemifrån innan. Nu har hon varit klängig och orolig, så jag försöker ha hundvakt när jag är borta mer än 1 timme.

    Tror Iris blir sitt vanliga vuxna, skötsamma jag när hennes nya lillasyster kommer hem! Ska bli så himla kul att få följa ännu en liten dobbistös här i bloggen! Lycka till! :-))

  4. Kan vara löp. Här själv en tik som snor kattmat och tigger så fort det åker fram något ätbart när hon löper. Hon går även runt och letar efter smulor och annat på golvet i köket. Stackarn, hon hade kanske också velat trycka choklad och kollat på romantiska filmer som en annan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *