Vår första aktiveringsleksak

Jag har haft dobermann i snart nio år och jag har aldrig ägt en aktiveringsleksak. Det närmaste jag kommit är att jag tagit gamla pet-flaskor som jag stoppat godis i eller lagt enstaka godisar i bollar med hål i. Lina var helt sjukt effektiv på att tömma en halvlitersflaska med godis, det var liksom ingen idé, om det tog mig en minut att fylla den tog det henne 30 sekunder att tömma den. Jag har hellre aktiverat hundarna med andra övningar istället.

Så damp februaripaketet från djurpaketet.se ner i brevlådan och i det låg en dog treat maze från Nina Ottosson. Den såg ut som ett färgglatt ufo.

Sally fick prova först. Hon såg att jag stoppade ner godisar i ufot. Hon kände att det luktade godis om ufot. Ändå tittade hon lite på mig och verkade undra vad som skulle hända nu. Jag bara satt på köksgolvet och väntade. Efter ungefär 30 sekunder hade Sally gett upp hoppet om att jag skulle hjälpa henne och la tassarna på ufot och började sedan putta runt den på köksgolvet. Ploppade ut en godis lite då och då, Sally tyckte den var skojig!
3feb161

Sen var det Iris tur. (Eller ja, tur och tur, hon bröt sig in i köket. Kompostgaller är för suckers hälsar Iris).

In i köket med bestämda steg, fick syn på ufot, fattade direkt att här inne fanns det godis och ut skulle de så fort som möjligt! Sedan flög ufot hit och dit längs köksgolvet under tiden som Sally och jag storögt tittade på. Jag undrade om grannarna fem trappor ner kanske också hörde att nu var det Iris tur…
3feb162

Det skojiga med ufo-mazen var i alla fall att oavsett teknik hundarna hade så gick det inte att klura ut hur det skulle tippa eller få ut godisarna. Det krävs liksom att de testade nytt hela tiden, oavsett om det var lite snyggt som Sally eller med överdriven entusiasm som Iris. Ett bra ufo!

8 svar på ”Vår första aktiveringsleksak”

  1. Vi fick också djurpaketet och UFO:t igår. Mini-dobermannen Jazz kämpade som en galning och bara ganska ofta måste jag påminna honom: -inte bita! bara putta!
    En toppengrej!

    1. Iris ville också bita lite och behövde påminnas några gånger. Tydligen kan man inte låta bli att tugga när det inte trillar ut godisar tillräckligt fort!

  2. Har en likadan till min dobbiskille o han är fullkomligt garn i den, vi har dessutom Ottossons den där pyramiden med tyngd i botten, den är lika poppis den också! ???

  3. Ottossons pyramiden är suverän! Min dobbiskille fick en för flera år sedan, den största modellen, den går att fylla med en hel måltid torrisar el godis. ☺ Han bär dessutom runt på den när det finns bara nån enstaka liten knall kvar, kommer då och ber om hjälp att få ut de sista, ser så tokroligt ut! ???

  4. Hej! Bra sida! Vill tipsa om en bra app för hundälskare som heter Happytail.. gratis och jättekul! Hoppas vi ses där! /Karin (www.happytail.com) Smile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette