Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Batcave och kanadagäss – Livet med dobermann

Batcave och kanadagäss

Eftersom det smällde lite nu och då under hela kvällen i går så gick Lina runt och var låg och lite orolig. Även om vi hade hög musik på i hallen där hon låg med lamporna tända och musik.

Hon försökte upprepade gå in och ställa sig bakom en dörr så det verkade finnas ett behov av att gömma sig. Därför hämtade vi buren, även om den brukar vara ungefär lika uppskattad som att behöva ta ett bad. Med en gammal filt över buren blev det dock en bra batcave och efter att ha puttat in henne där en gång så gick hon in dit och la sig frivilligt under resten av kvällen.

Med lite gott ben att gnaga på i kojjan blev det nästan lite mysigt i buren minsann! Själva tolvslaget fick hon en god ”tjurmuskel” och då gick det till och med bra att gå och lägga sig i vanliga bädden bakom diskbänken och vara helnöjd!

I dag tog jag med mig Iris och sprang 8,2 km. Det var jätteskönt och Iris var väldigt duktig!

Under 2 km övade vi på att hon fick springa lös men skulle springa vid min sida. Det är en rätt lång sträcka där man springer med stora fält/åkrar på bägge sidor om lilla grusvägen och jag höll ögonen extraöppna i fall ett vilt djur skulle skutta fram någonstans.

Ingen skuttade upp däremot satt några hundra canadagäss och gjorde vad kanadagäss nu gör en bit in på en av åkrarna. När vi kom närmare bestämde sig en stor del av dessa sig för att flyga sin kos, då kan jag säga att jag blev en rätt fyrkantig matte. Att hindra henne från att titta på dem kunde jag ju inte men så fort jag såg att vinklade om öronen och lyssnaröronen försvann (kan inte förklara men dobermannöron som lyssnar och lyder ser INTE likadana ut som dobermannöron som gör sig beredda att jaga feta kanadagäss) så var det stränga pekfingret och NEJ! Vi klarade det!

Sen mötte vi fyra hundar också. Vid samtliga hundmöten tog jag tag i kopplet men släppte det direkt vi passerat bara för att öva mer på att springa fint bredvid oavsett. Det gick också väldigt bra.

Även om det går långsammare att springa när man tränar hund samtidigt så är det mycket roligare! När vi kom hem tog husse bild på oss genom fönstret.

För dagen var jag klädd i dobermannsvarta träningskläder och sen piffade vi upp oss med varsin neongul reflex-detalj så vi skulle synas bra i den gråa dimman. Tjusigt.

11 svar på ”Batcave och kanadagäss”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *