Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lämna hunden vid isflaken och värm dig i bilen under tiden? – Livet med dobermann

Lämna hunden vid isflaken och värm dig i bilen under tiden?

I morse när jag kom hem från jobbet lastade jag in hundarna i bilen direkt och åkte till stora rasthagen. Var säker på att ingen skulle vara där en lördagmorgon klockan åtta. Fel, fel, fel.

En setter var där med sin matte och vovvarna blev glada av att se en rödluddig vän. Lina sprang med honom och Iris ville bröt-brottas under höga ljud. Matten satt på bänken och pratade i mobilen när vi passerade så vi knatade bara på med hunden i följe. Hörde hur hon ropade på hunden efter en stund men han brydde sig inte alls om det. Så vi styrde tassarna lite mot matte och återförenade de tu. Visade sig att han var lite skadad och hade benvila av något slag. Ooops!

När de hade lämnat hagen anlände en kvinna med två luddiga, Cavalier King Charles Spaniel-aktiga hundar. Den ena tog sats och sprang rätt mot oss skällandes. Lina och Iris mötte den tillsammans, den stod inte på benen kan jag säga. Iris började med sitt nu-ska-jag-ta-dig-och-brotta-ner-dig-bröt igen men då blev jag sur och röt till.

Efter det gick vi ett helt varv bakom matten och hundarna och jag övade stenhårt på att mina dogs skulle gå hos mig och inte sätta av efter de glada luddisarna hur gärna de än ville. Lina går en bit framför men lyssnar på inkallning/stanna/nej medan Iris och jag har kontakt och hon verkligen lyssnar på mig på ett helt annat sätt. Jag får båda hundarna att funka tillsammans i alla fall och det är huvudsaken. De skulle lika gärna kunna trissa varandra till att springa fram till de andra hundarna.

På vägen hem körde jag förbi vattnet och svängde ner med bilen på en grusplan precis vid stranden. Lämnade hundarna i bilen och gick ut och tog några bilder. Ser soligt och rätt fridfullt ut på korten men det knakade och knäppte i isen och vattnet var strömt kring isflaken. Det är rätt djupt bara någon meter ut och det var halt som fasen överallt utom på stenarna. Jag tog mig fram med skutt mellan stenarna värdiga en åttioåring…

När jag tagit några bilder kom en till bil åkande och stannade snett framför min. En man släppte ut en liten hund och ställde sig sedan och tittade på när hunden satte fart. Hunden kom kutandes och jag tänkte bara på att lämna stranden så att hunden inte skulle riskera att hamna i vattnet. Jag ville säga åt honom att inte ha hunden lös men han stod med ryggen mot mig och rökte en bra bit bort.

Satte mig i bilen och åkte. När jag kommit upp på vägen ser jag hur mannen satte sig inne i sin bil och stängde dörren. Jag krypkörde därifrån och ville men vågade inte ta en bild på det hela. Ville han att hunden skulle drunkna eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *