Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Brottning med tvångs-pauser – Livet med dobermann

Brottning med tvångs-pauser

Efter en natt med valp som sov hur fint som helst i sin korg gick jag ut och rastade djuren lite snabbt på morgonen innan de fick frukost. Hemma hos oss är det alltid en stunds vila efter frukost och hundarna var lugna och somnade alla tre.

Efter någon timme släppte jag ut dem på tomten igen och Iris och Nemo började härja.

Nu tänker kanske någon ”elakt av Iris att försöka äta upp valpen” efter att ha sett bilden ovan men jag ska be att få tala om att valpen försökte äta upp Iris right back!

Det tog inte slut heller! De bara busade, brottades, lekte, jämförde tänder och sprang runt! Jag har inte sett Iris leka så här mycket med en hund sedan hon lärde känna Anna.

Ibland uppstod en liten micropaus i brottningen men sen var de lika fort igång igen.

Lina? Precis som jag hade hon svårt att sluta titta på de två galningarna som lekte på likt duracellkaniner. Hon kände däremot inte ett jättestort behov av att delta hela tiden.

Nemo och Iris ville gärna att Lina skulle vara med och bjöd in henne till lek med jämna mellanrum.

Några gånger hängde Lina på och de körde brottning alla tre en liten stund! Allt blir roligare när Lina också vill vara med!


Nemo gjorde misstaget en gång att bröta rätt in i Lina som han gjorde med Iris, då blev Lina tantsur och fräste ifrån. Hon lämnade en repa i lacken på valpen, jävla kärring hon är även om man får säga till när man är tant.

Till slut var jag tvungen att bryta när hundarna inte verkade fatta att man måste vila lite ibland, särskilt när man är valp. Det fick bli av mig framtvingade pauser då vi gick in och stannade inne en timme eller två. Då slockande alla vovvarna direkt och hela huset var knäpptyst.

Iris som vanligtvis är så nära mig som möjligt anpassade sig och gick och la sig i sovrummet istället för i soffan där jag satt med valpen. Han sov som en klubbad säl varje gång jag la honom där.

Själv kom jag plötsligt ihåg hur det är att ha valp igen, det mesta hade jag glömt eller förträngt sedan Iris var liten. Hur var det nu man gjorde när man skulle duscha och passa valpen samtidigt?

Så fort vi gick ut igen så satte brottningen och leken igång på nytt. Vi gick dessutom på en liten koppelpromenad plus att Nemo och Iris fick varsin leksak att bära runt på när jag tyckte det fick räcka med brottning. Nemo fick låna en gammal trotjänarpips av Iris, han gillade den.

När husse kom för att hämta Nemo några timmar senare på eftermiddagen var Nemo väldigt glad att se husse och husse tyckte han hade vuxit på mindre än ett dygn.

4 svar på ”Brottning med tvångs-pauser”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *