Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 En flock dobermannägare tränar tillsammans! – Livet med dobermann

En flock dobermannägare tränar tillsammans!

I dag åkte vi till Hörby BK och träffade några andra dobermannägare för att träna i solskenet.

Allt bestämdes rätt snabbt över facebook så det var kul att så många kunde komma med så kort varsel!

Jag hade inte planerat att träna något speciellt med Iris och träningen blev därför rätt ostrukturerad. Iris svarade upp med att vara rätt ostrukturerad hon också, vi blev ett matchande par helt enkelt.

För ovanlighetens skull var Iris lite påverkad av värmen också och så fort hon fick sin boll tog hon den i munnen och sprang och la sig i skuggan.

En sak som är bra med Iris är att när vi är på träningsplanen så bryr hon sig inte så mycket om andra hundar. Enda gången hon bryr sig om någon annan hund är om de kommer för nära, då skäller hon till som för att berätta just det; du är för nära just nu! Om andra vovvar leker eller tränar så kollar hon bara, hon sticker inte dit själv.

Tessan var snäll och fotade oss när vi tränade och kom med ett bra knep till oss, det tar vi med oss och ska öva på!

Tyvärr hann jag inte se så mycket av alla andra som tränade men alla fastande på bild i alla fall och alla hundarna skötte sig fint som man ska.

Tessan och Marina kan konsten att träna sina hundar med störning och i dag övade de dem på att ligga plats med störning. Därför passade jag på att fråga dem och jag fick lägga Iris och träna henne mellan deras duktiga vovvar och det fick jag. Mycket bra övning för Iris och det gick jättebra även om hon reste sig en liten gång och voffade ett litet voff. Hon låg mycket säkrare, bättre och lugnare än hon gjort på länge!

Även när det rörde sig lite runt omkring kunde jag lätt få Iris uppmärksamhet och hon var inte pipig och gnällig och låg och skruvade osäkert på sig. Kändes mycket bra i magen kan jag säga!

Vi var som samlades i dag var;

Eileene med hundarna Didi och Atlas.

Marina med mor och dotter Bianca och Sativa.

Tessan med hundarna Tea och Kinge.

Sanna och vovven Enzo.

Jag och Iris.

Tack alla för trevligt sällskap och tack Sanna och Tessan för att ni tog bilder på oss!

7 svar på ”En flock dobermannägare tränar tillsammans!”

  1. Härliga bilder! Jätteskoj när rena tjejligan samlades men fina hundar! Klart vi ska peppa varandra och hjälpa varandra, vi har ju världens bästa ras! Tack för idag!

    1. Jag hoppas att det blir fler gånger! Jag så väldigt tacksam för platsliggningsträningen! :yes:

    1. Fast nästa gång får vi styra upp och bestämma lite dagar några dagar innan så man hinner säga till alla som kan tänkas vilja vara med. (Läs: dig) :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *