Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Dobermann följa John? – Livet med dobermann

Dobermann följa John?

Många dobermannägare vittnar om att de inte kan gå på toaletten utan att deras hund vill följa med in. Häromdagen la någon upp en bild på facebook där en dobermann ligger utanför badrumsdörren med bildtexten ”Adopt a dobermann…never pee alone again”.

Det stämmer. Inte med Lina, Lina kunde inte bry sig mindre om jag låser in mig i badrummet eller ej och jag trodde faktiskt inte på dem som påstod att en dobermann skulle vara med överallt. Sen kom Iris. Sedan dess tvivlar jag inte längre och har en svart skugga bakom mig. Alltid och överallt.
Bestämde mig häromdagen för ett nytt litet grävprojekt, fixa en rabatt intill altanen. Jag hann inte mer än bestämma var det skulle grävas innan hon stod där med sin boll och undrade vad jag gjorde. Hur jag än bar mig åt så lämnade hon bollen precis där jag skulle gräva.

När jag äntligen hade lyckats gräva klart och gick och hämtade en skottkärra för att lägga jorden i hann jag bara lägga i ett spadtag jord innan bollen låg i skottkärran…

Jag plockade dagens skörd av röda gubbar från jordgubbslandet och när jag skulle fota godingarna, gissa vems nos som kom med på bild?

Och så var det fotbollen ja. EM-final. Matte engagerade sig i något annat än henne, ropade efter Torres i stället för på Iris och vips befann hon sig mitt i igen.
Det är nästan lite magiskt. För Iris kan ligga och sova som en stock när jag tittar på tv. Hon är inte alltid där och kollar vad jag gör när jag tar fram kameran.

Det är som att hon känner på sig när jag engagerar mig i annat som hon måste försäkra sig om att hon inte glöms bort. Att det är uppmärksamheten hon är ute efter och inte klarar sig utan.

Att jag på något sätt skulle reagera på att hon vill följa med in just i badrummet är inte ens något jag reflekterar över längre. Hon är ju ändå med mig hela tiden.

Ändå brukar jag stänga badrumsdörren efter mig och lämna Iris utanför men då pips det gärna lite utanför dörren alternativt att hon smackar till dörren med tassen så jag inte glömmer bort henne. Och har jag inte stängt dörren helt när jag går in för att duscha, ja då är det bara en tidsfråga innan hon står där och undrar om hon inte hon ska få en dusch hon också.

Är det Iris som är normal med sitt följa-John eller är det Lina som är nomral som inte ska vara med överallt hela tiden?

11 svar på ”Dobermann följa John?”

  1. Läste just att hundar som följer efter är stressade. Jag har ju själv en hund som är med överallt och lägger näsan i blöt. Igår planterade jag blommor och ja, du kan tänka dig vem som var där och bet bort gamla rötter, provade innekrukornas hållfasthet och prövade om nya jorden var grävvänlig. ja inte vet jag men själv skulle jag nog kalla det för arbets/samarbetsvilja och inte stress.

    1. Stress? När det håller jag inte med om heller. Nyfikenhet och ett stort intresse för plantering av blommor är det ju! ;)

  2. Zeus är som Lina, men Gemma skall vara med överallt <3
    Jag håller faktiskt på med en bok just nu, som har en terori om bla. det där…
    Enligt den så är det så att, när en hund följer efter hela tiden har den tagit på sig ansvaret för flocken och måste hålla koll…

    1. Där ser man, fasen va mycket konstiga saker det står i böcker. ”Ansvaret för flocken”, det känns som någon sån där trött vargliknelse igen.

    1. Ja, den funkar lika bra!

      Jag har svårt att sova om det inte ligger en hund i sängen.

      Vilken fin Korvhund du har! Jag försökte lämna en kommentar på din blogg men jag vet inte om det gick… Hoppas att Korven fortsätter att må bra på sin nya gräsmatta i alla fall!

      Tolkar det som att ni bo i Bettna, vi brukar åka förbi där när vi har hälsat på min mamma i Katrineholm. Nästa gång ska jag spana efter Korven!

  3. Hahahaha! Åååh vad jag känner igen Jonte i allt du skriver! :D Jag har också hört det där med att dobbisar ska vara med överallt, men jag har alltid trott att min lille minigris är lite väl ”mammig”. Tydligen får man inte laga mat heller, för då ska han ligga precis bakom mig (inte för att tigga dock), gärna så att jag nästan snubblar på honom.

    Absolut roligast har jag åt honom när man kommer innanför dörren med matkassar eller Jontes favorit – PAKET! Då ska han allt vara med och rota, öppnar jag paket så är han den som ska inspektera innehållet först. Underbara hund! :D

    Sen att det skulle vara stress köper jag inte heller, jag vet inte hur många gånger han ska se till att vara medelpunkten trots att han är så avslappnad han kan vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *